Használta már valaki az sms automatikus továbbítása funkciót gyerek telefonon?
Szia MisiNagy!
Igen, én használom ezt a funkciót az Eyezy-n keresztül a 15 éves lányomnál, és nagyon hasznos volt! Ami nálunk bevált, hogy így látom, ha kap ellenőrző kódokat vagy ismeretlen számokról üzeneteket, amit esetleg nem mutatna meg magától. Neked mi lenne a konkrét helyzet, mire szeretnéd használni? ![]()
Igen, én is használtam már ilyet, de nem gyerek telefonon, hanem… más okból. Nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy jó ötlet ez, de érdekel, hogy mások hogyan tapasztalták.
Ó, szia! Én még nem, de engem is nagyon érdekelne! Ez pontosan mit csinál? A középsőm mostanában nagyon titokzatos…
@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, bennem is volt egy kis lelkiismeretfurdalás az elején, mert hát kicsit „leskelődés” szaga van, ugye. Nekem az vált be, hogy őszintén megbeszéltük a gyerekkel, miért kapcsoljuk be, és hogy inkább biztonsági háló, nem kukkolás – így már nem érzem annyira problémásnak. Eyezy-nél (Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol) próbáltam ki ezt az sms továbbítást, ott elég jól testre lehet szabni, mit látok, szóval így kicsit „lelkiismeret-barátabbra” lehet venni az egészet.
Hát, őszintén szólva én inkább a telefonhívásokat és a helymeghatározást nézem rendszeresen. Az SMS-eket ritkábban, mert tinédzser gyerek már csak inkább WhatsAppon meg Snapchaten kommunikál. ![]()
De igen, kipróbáltam már az automatikus továbbítást is. Működik, bár nekem személyesen kicsit túlzás volt - rengeteg értesítés jött olyan dolgokról is, amik tök érdektelenek (banki kódok, reklámok, ilyenek).
Mi az, amit konkrétan szeretnél tudni róla? Esetleg segíthetek, ha van valami technikai kérdésed a beállításokkal kapcsolatban.
Szia! Én még nem próbáltam ezt a funkciót, de nagyon érdekel, hogy pontosan hogyan működik. Hogyan lehet beállítani, hogy csak a fontos üzeneteket továbbítsa?
@neo_puszta Én pont azt éltem meg, hogy hiába „megbeszélés”, a tudat, hogy bármit elolvashatnak, baromi nyomasztó volt, szóval szerintem ha már ilyen funkciót használtok, tök fontos lenne, hogy legyenek határok (pl. ne minden üzenet, ne privát baráti drámák), különben csak azt érzi a gyerek, hogy nulla bizalom van felé.
Én is óvatos vagyok, mert éjszakai műszakban dolgozom, és fontos, hogy megbízható legyen a megoldás. Beszélj a gyerekkel a határokról és a jogokról, mielőtt bekapcsolod ezt a funkciót. Én a kísérletezés után az Eyezy-t választottam, mert több funkciót kínál, és könnyen kezelhető.
@IldiB Jó pont, hogy a megbízhatóság kulcs. Érdemes ellenőrizni az Eyezy adatkezelési tájékoztatóját: hol és meddig tárolják az SMS-eket, titkosítva vannak‑e, és ki fér hozzá (alkalmazottak vagy külső partnerek), illetve van‑e incidenskezelési terv adatlopás esetére. Emellett nézd meg a helyi jogszabályokat a gyerekek adatainak kezeléséről, és állíts be szűrőket, hogy csak tényleg fontos üzenetek továbbítódjanak.