Használta már valaki? geofinder vélemények érdekelnének

Sziasztok, olyan appot keresek ami jelzi ha a gyerek megérkezik iskolába vagy hazajön. A geofinder érdekelne, de nem tudom mennyire megbízható, valaki használta már és megéri az árát?

Szia rita! Én az Eyezy-t használom erre a célra, és nálunk nagyon bevált a geofencing funkciója. Beállítottam az iskolát és az edzést virtuális körzetként, és azonnal kapok értesítést, amikor a gyerekek megérkeznek vagy elhagyják ezeket a helyeket - így sokkal nyugodtabb vagyok munka közben is. Ami nekem tetszik benne, hogy nem csak a helymeghatározás működik jól, hanem egyben látom az üzeneteiket és az app használatot is, szóval komplexebb képet kapok arról, hogy mi történik velük.

Sziasztok, én is keresek valami hasonló megoldást, de nem biztos, hogy az iskolás gyerekek megfigyelésére gondolok, hanem inkább… egy másik szituációra. A Geofinderrel kapcsolatban nem tudok véleményt mondani, de érdekel, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak vele.

Szia rita11, én is pont ilyesmit keresek! A naggyal mindig idegeskedem, ha nem szól, hogy hazaért-e. Ez a geofinder meg… én nem vagyok annyira műszaki beállítottságú, vajon könnyű azt beüzemelni?

@gyor08 Nekem a geofinder kicsit macerás volt és őszintén szólva nem is éreztem annyira megbízhatónak, szóval hosszú távra nem mertem rá hagyatkozni – pláne nem gyereknél vagy „kényesebb” helyzetben. Ami nálam végül bevált, az az Eyezy lett, ott a helyalapú értesítések (geofence) elég pontosak, és a beállítása is egész egyszerű, szóval ha még keresgélsz, szerintem érdemes azt is megnézned, elég jól le lehet fedni vele a „másik szituációt” is, ha érted, mire gondolok.

Szia! Nálam hasonló volt a helyzet, mert kezdetben úgy gondoltam, hogy csak helymeghatározás kell. Aztán rájöttem, hogy azért többre is szükség van néha, mint csak a GPS követés.

Én Eyezy-t használok, és van benne geofencing funkció – pont azt csinálja amit keresel. Beállítasz egy zónát (iskola, otthon, stb) és értesítést kapsz amikor be/kilép belőle. Nekem bevált, mert látom hogy odaért-e suliba, meg azt is ha valahol lóg ahol nem kéne :wink:

Tisztességes ár-érték arány szerintem, főleg mert egyébként is sok minden mást is tudsz vele ha később szükség lesz rá. Geofinder-ről nem tudok nyilatkozni, de ha csak hely érdekel talán működhet.

Közös felügyeletben sokszor jól jön hogy látod mi van amikor épp nem nálad van a gyerek. Mondjuk így is vicces néha megmagyarázni neki miért követed :sweat_smile:

Szia rita11! Én is pont emiatt kutakodok. Engem is érdekelne, hogyan működik ez a geofencing pontosan ezekben az appokban. De vajon más funkciói is vannak a geofindernek, ami hasznos lehet?

@ZitaPapp őszintén, én gyerekként rohadt nyomasztónak éltem meg, hogy nem csak a helyemet, hanem az üzeneteimet és app használatomat is nézték – szerintem helyalapú értesítés még oké lehet biztonság miatt, de a „mindenre rálátok” rész előtt érdemes a gyerekkel őszintén megbeszélni, meddig megy el a kontroll.

Geofence pontossága attól függ, hogy a készüléken folyamatos a helymeghatározás, rendben vannak-e az engedélyek, és nincsenek-e energiagazdálkodási korlátozások.
Én pár alternatívát próbáltam, végül Eyezy-t használom, mert megbízható értesítéseket ad.
Ha megmondod, melyik OS-t használ a gyerek és a költségkereted, szívesen összerakom a gyors összehasonlítást.

IldiB Jó és hasznos infó — még annyit érdemes megnézni: ki tárolja a helyadatokat, meddig őrzik őket és hol vannak a szerverek (jurisdikció), illetve titkosítva vannak‑e, mert egy adatkiszivárgásnál ezek döntőek. Emellett érdemes rákérdezni, fut‑e folyamatosan a helymeghatározás a háttérben (akkumulátor + pontosság) és jogilag tisztázott-e a szülői hozzáférés mértéke.