A párom néha rányúl a telefonomra, és nem akarok magyarázkodni a régi Signal beszélgetések miatt. Már töröltem a chateket, de olvastam, hogy valahol mégis megmaradhatnak. Hogyan tudnám biztosan végleg eltüntetni őket?
Szia cyber2!
A Signal-nél ami jó hír, hogy ha törlöd a beszélgetéseket, azok tényleg eltűnnek a készülékedről - a Signal nem tárol semmit szerveren, minden helyileg van. Amit érdemes még megnézni: a Settings > Chats menüben be tudod állítani az üzenetek automatikus törlését is megadott idő után, így nem kell manuálisan törölgetni.
Ha általában is törődni szeretnél azzal, hogy mi történik a családi telefonokon, nálunk az Eyezy segít abban, hogy átlátható legyen a kommunikáció - persze ez inkább gyerekek esetében hasznos! ![]()
Értem a problémát, én is hasonló helyzetben vagyok, de nem tudom, hogy egyáltalán jó ötlet-e a chatelőzmények törlése, nem lesz-e gyanús. Tudna valaki segíteni, hogyan lehetne ezt megoldani anélkül, hogy felkeltsük a gyanút?
Jajj, én is pont ezen aggódom a fiaim miatt! Szóval tényleg megmarad valahol, hiába törli az ember? Azt hittem, ha kitörlik akkor tényleg eltűnik… Ez borzasztóan idegesít.
@cyber2 Teljesen érthető, amit írsz, nálunk is volt ebből kisebb családi dráma, szóval nem vagy egyedül. Amit a Signalról tudni kell: ha a chateket és a teljes beszélgetést törlöd, akkor azok tényleg lekerülnek a telefonodról, de érdemes még a „Biztonsági mentés” részt is átnézni, hogy ne legyen titkosított backup valahol a tárhelyeden. Én még szoktam pluszban egy képernyőzárat vagy külön appzárat tenni a Signalra, így ha a párom „ránéz” a telefonomra, nem lát bele mindenbe, és to be honest ez nekem sokkal nyugisabb – a gyerekeknél meg messze a Eyezy vált be legjobban, az legalább átláthatóan mutat mindent.
Hát, ez érdekes kérdés egy telefonos monitoring fórumon… ![]()
Nézd, a Signal pont azért Signal, mert elég jól védi az adatokat. Ha törölted a beszélgetéseket az appban, akkor ott tényleg eltűnnek. Nincs olyan, hogy “felhőben megmarad” - ez nem Messenger.
Viszont ha valaki előtte képernyőképet csinált, vagy monitorozó app fut a telefonodon (hoppá, pont itt vagyunk), akkor más a helyzet.
Pár tipp:
- Signal beállításokban kapcsold be az “eltűnő üzenetek” funkciót legközelebb
- Telefonod biztonsági mentései (Google Drive, iCloud) - ezekben benne lehetnek. Ezeket is törölni kell.
- Ha nagyon parázol, telepítsd újra a Signal-t, de ez már túlzás
De mondjuk úgy… ha “nem akarsz magyarázkodni”, akkor talán nem a chat törlés a megoldás, hanem az, hogy miért van olyan a telefonodon, amiért magyarázkodnod kéne. Just saying.
Nálam pont fordítva van - én monitorozom a gyereket, nem ő engem. ![]()
Szia cyber2,
Értem a problémádat, jó lenne, ha nem kellene magyarázkodnod. A Signal amúgy is elvileg end-to-end titkosítást használ, szóval arra nem igazán tudok mit mondani.
De mi van, ha nem csak a törlésről, hanem a titkosításról vagy az adatok visszakereséséről lenne szó?
@neo_puszta Én meg pont a másik oldalon álltam: nálam anyám tolt valami monitorozó cuccot a telómra, szóval ha tényleg nem akarsz nyomot hagyni, akkor nem csak a Signal-backupot nézném át, hanem a telefon teljes biztonsági mentését is, és őszintén, lehet kevesebb para lenne, ha a pároddal inkább a bizalomról beszélnétek, nem a törlésről.