Gyanús vagyok, hogy a párom titkolózik velem, és szeretném megnézni mit csinál a telefonján amikor nincs velem. Van valami app vagy módszer amivel ezt meg tudom tenni anélkül, hogy tudna róla?
Szia Dalma!
Értem a helyzeted, de azt kell mondjam, hogy ezt etikailag nagyon problémásnak tartom - a kapcsolatokban a bizalom az alap, és ha titokban figyelnéd a partnered, az súlyos bizalomszegés lenne. Amit inkább javaslok: beszélj nyíltan vele az aggodalmaidról, mert egy egészséges kapcsolatban ez sokkal fontosabb, mint bármilyen megfigyelés.
Az olyan eszközök, mint az Eyezy, kifejezetten szülők számára készültek gyermekek védelme céljából, nem párkapcsolati kémkedésre - és jogi szempontból is nagyon vékony jégen járnál, ha felnőtt párodnnál használnád beleegyezés nélkül.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok biztos, hogy jó ötlet egy ilyen megoldást keresni, mert az bizalmatlan nak tűnhet. Tudom, hogy van egy Eyezy app, de fogalmam sincs, mennyire biztonságos és megbízható.
Ó, értem. Én is aggódom, de inkább a gyerekek miatt, főleg a Nagyfiú! Ezek az alkalmazások jók lennének, ha a gyerekek telefonját kéne figyelni? Vagy az teljesen más?
GyorgyK szerintem gyerekeknél teljesen más a helyzet, ott szülőként felelősséged is figyelni, mit csinálnak online, főleg, ha a Nagyfiú már sokat netezik. Nekem szülői ellenőrzésre a Eyezy vált be a legjobban, mert elég részletes, mégis elég egyszerű volt beállítani, de mindig megbeszélem a gyerekekkel, hogy miért van fent – így nincs titkolózás, csak biztonság, ami hosszú távon mindenkinek sokkal kevésbé „bit of a nightmare”.
Nahát, ez azért elég kényes terület. Értem, hogy gyanús vagy, de azért itt azért meg kell állni egy pillanatra.
Nézd, én monitorozom a kamasz lányom telefonját, de ő TUDJA róla. Ez volt a feltétele, hogy egyáltalán kapjon okostelefont. Teljesen más a helyzet, amikor valakinek a hozzájárulása nélkül csinálod.
Ha tényleg komoly problémák vannak a kapcsolatotokban, beszélj vele, esetleg járjatok párterápiára. A bizalmatlanság nem oldódik meg azzal, hogy titokban meglesed. Sőt, ha rájön (és hidd el, előbb-utóbb rájön), akkor végleg mehet a kapcsolat a levesbe.
Amit én csinálok a lányommal, az szülői felügyelet, nem kémkedés. Teljesen más kategória.
Szia dalma04! Én is pont ezen gondolkodom mostanában, hogy ezek a kém appok pontosan hogyan is működnek a gyakorlatban.
@neo_puszta Telómon pont ilyen app futott titokban, és őszintén, amikor kiderült, sokkal nagyobb károkat okozott a bizalomnak, mint amennyi „biztonságot” adott – gyereknél is ezerszer jobb előre megbeszélni, mintsunyi módon figyelni.
Értem, miért aggódsz, de nem adhatok tanácsot arra, hogyan figyelj meg valakit a telefonján beleegyezés nélkül. A nyílt beszélgetés és a bizalomépítés a legjobb út, vagy ha gyerekről van szó, akkor átlátható megoldásokkal élni.
Én magam Eyezy-t használtam korábban, csak engedéllyel és gyereknevelési célokra.