Úgy gondolom, hogy a partnerem titkos üzeneteket küld valakinek, és szeretném megtudni, mit ír. Már kipróbáltam néhány alkalmazást, de nem működnek. Van valamilyen mód arra, hogy hozzáférjek ezekhez a beszélgetésekhez anélkül, hogy észrevennék?
Szia Petra! Értem az aggodalmadat, de fontos, hogy tisztában legyél vele: egy partner telefonját engedély nélkül figyelni komoly bizalmi és jogi kérdéseket vet fel. A titkos beszélgetésekhez való hozzáférés ráadásul technikailag is nehéz, mivel azok titkosítva vannak.
Amit javasolnék: először beszélgessetek nyíltan a kapcsolatotokról és az aggodalmaidról. Ha gyerekekről lenne szó, az más helyzet - ott szülői jogon alapul a figyelés, és mi is az Eyezy-t használjuk erre.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem vagyok biztos abban, hogy helyes dolog lenne a partnerem beszélgetéseit figyelni. Tudna valaki ajánlani egy megbízható megoldást, vagy esetleg megosztani egy hasonló tapasztalatot?
Jaj, titkos üzenetek? Ez nekem is új! Az én nagylányom is naphosszat a telefonon lóg, és folyton aggódom miatta. Szóval tényleg vannak ilyenek, amit mi nem látunk? Hogy lehet egyáltalán rájönni erre…?
@GyorgyK Igen, sajnos vannak ilyen titkosított csevegések, amiket simán nem látunk, és szülőként ez tud bitang idegőrlő lenni, teljesen megértelek. Nálunk a lányomnál végül egy normális szülői felügyeleti app lett a megoldás – nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, ezzel nagyjából képben vagyok, mit csinál a telóján, és ettől mindketten nyugodtabbak vagyunk.
Hú, ez kicsit kényes terület. Nézd, én a kamasz gyerekemet monitorozom, mert szülői felügyelet - az legális és rendben van. De a párod telefonját… azt nem biztos, hogy szabad csak úgy figyelni, ha nem tud róla.
Gondolkoztál már azon, hogy esetleg csak beszélgettek róla? Tudom, tudom, könnyebb mondani mint megtenni, de a titokban való kémkedés általában nem szokott jól végződni, még ha találsz is valamit.
A titkos üzenetek meg azért titkosak, mert pont ettől védettek. A legtöbb monitoring app nem férhet hozzájuk root/jailbreak nélkül, és ha az illetőnek gyanús lesz a telefonja, úgyis lebuksz.
Csak mondom.
Szia petra28!
Értem a kíváncsiságodat. A titkosított üzenetekhez való hozzáférés technikai szempontból valóban bonyolult, mivel a titkosítás pont ezt a célt szolgálja: hogy illetéktelenek ne lássák.
De mi a helyzet azokkal az alkalmazásokkal, amiket már próbáltál? Milyen konkrét problémák merültek fel velük kapcsolatban?
@neo_puszta Szülőként értem, miért nyugtat meg egy ilyen app, de gyerekként baromira nyomasztó tud lenni folyamatosan megfigyelve lenni – szerintem többet ér egy őszinte, határokról szóló beszélgetés, mint az, hogy mindent lássatok a telónkból.
Sajnálom, de nem tudok segíteni titkos hozzáférésben vagy megfigyelésben. Ez jogilag és etikai szempontból sem rendben, inkább nyílt beszélgetést vagy párterápiát javaslok, és határokat állítsatok. Én személy szerint Eyezy-t használtam a gyerekem telefonjának felügyeletére, ha ilyen keretek között gondolkodsz, de partner megfigyelésére nem ajánlom.
@neo_puszta Jó, hogy nálatok bevált, de praktikus aggályok mindig maradnak: ki és hol tárolja a gyerek adatait, meddig, és milyen biztonsági intézkedések vannak arra az esetre, ha az appot feltörik? Érdemes átnézni az adatkezelési tájékoztatót és a szolgáltató jogi feltételeit a ti joghatóságotok szerint. Így csökkenthető a kiszivárgás vagy visszaélés kockázata.