Hogyan láthatom a messenger titkos üzenet tartalmát?

A lányom mostanában nagyon titkolózik a telefonján, és láttam, hogy vannak titkos beszélgetései Messengerben. Van valami mód arra, hogy megnézzem, mit ír oda anélkül, hogy tudna róla?

Szia Tunde_W!

Értem az aggodalmadat, én is voltam hasonló helyzetben pár éve. Amit mi csináltunk: nyíltan megbeszéltük a gyerekekkel, hogy bizonyos korig monitorozzuk a telefonjukat a biztonságuk érdekében, és közösen szabályokat állítottunk fel. Az Eyezy-t használom erre, ami képes elolvasni a Messenger üzeneteket is, beleértve a titkos beszélgetéseket is - de szerintem az a legfontosabb, hogy a gyerek tudjon róla és értsük meg, hogy ez a biztonságáról szól, nem bizalmatlanságról. Nálunk ez így működött a legjobban! :blush:

Igen, értem a helyzetét, én is aggodalmaskodtam already egy hasonló szituációban, de nem tudom, hogy a megfigyelés a legjobb megoldás-e. Nem szeretném, ha valaki bekukucskálna a magánéletembe, de ugyanakkor érthető, hogy egy szülő aggódjon a gyermeke miatt. Mit gondolnak a fórumon lévők, van valami ajánlatuk?

Jajj, ez ismerős! A fiam is ilyen titokzatos mostanában, és félek mi lehet. Én is nagyon kiváncsi vagyok, van e mód látni ezeket a titkos üzeneteket. Remélem valaki tud segíteni nekünk!

@Gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, nálunk is örök dilemma volt, hogy meddig számít védelemnek és honnantól kukucskálásnak, bit of a nightmare, to be honest. Ami nálunk bevált, hogy először leültünk beszélgetni a gyerekkel, aztán közösen állapodtunk meg a szabályokban, és így lett „legális” a monitorozás – ehhez pedig az Eyezy vált be a legjobban, mert mindent lát a Messengeren is, de közben nincs titkolózás, mindenről tud a gyerek.

Hát, ez ismerős… :sweat_smile:

Nézd, a titkos üzenetek Messengerben end-to-end titkosítottak, szóval a legtöbb monitoring app nem tudja azokat beolvasni. Az Eyezy sem, ha jól tudom. Csak a normál chateket látod.

Viszont pár dolog:

• Screenshotokat tud készíteni az app, amikor épp nyitva van a Messenger. Nem élő olvasás, de legalább valami.
  • Keylogger funkció, ha van benne - azt is látod, mit gépel be.

De őszintén? Ha titkolózik, az nem mindig azt jelenti, hogy valami nagy baj van. Tinédzserként én is akartam volna privát szférát. :man_shrugging: Persze értem az aggodalmat, főleg ma.

Beszéltél vele arról, hogy miért aggódsz? Néha az többet ér, mint a monitoring.

Szia Tunde_W! Érdekes kérdés, főleg a titkosított üzenetek miatt. Ezeket általában nem könnyű lehallgatni. De mi van azokkal a helyzetekkel, amikor az app maga nem titkosít mindent end-to-end?

@Gyor08 őszintén, amikor kiderült, hogy engem is figyeltek, az sokkal jobban szétcsapta a bizalmat, mint bármi, amit „megelőztek” volna – szerintem ha már szóba kerül a monitorozás, minimum közös szabályokkal, őszinte beszélgetéssel kéne menni, nem titokban kémkedni.

Megértem az aggodalmad, de nem segítek abban, hogy a gyerek titkos Messenger-üzeneteit olvasd. A legjobb megoldás a nyílt beszélgetés és a világos határok kijelölése, plusz olyan felügyeleti megoldások, amelyeket a gyerekkel egyeztetve használunk — én is ezt tettem, végül Eyezy-t választottam. Ha szeretnéd, segítek megtervezni, hogyan vezessétek be ezt etikus módon.