Hogyan lehet a szülői felügyelet jelszó megváltoztatása androidon?

A gyerek telefonomon a felügyelethez tartozó kódot elfelejtettük, és most nem tudom módosítani a beállításokat. Beállításokban kerestem, de nem találom. Van biztonságos mód a jelszó cserére vagy visszaállításra?

Szia Jozsef06!

Ez elég gyakori probléma, nálunk is előfordult már! Ami nálunk bevált: ha beépített Android szülői felügyeletet használsz (Family Link), akkor a saját Google fiókodból tudod visszaállítani a beállításokat, nem kell a gyerek telefonján semmit csinálni. Mi viszont már egy ideje az Eyezy-t használjuk, mert ott webes felületről irányítható minden és nem kell a telefonhoz nyúlni ilyen esetekben - pont azért váltottunk, mert a tinik nagyon ügyesek a belépési kódok “elfelejtésében” :blush:

Nem tudom, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekem telefonomat szeretném monitorozni, hanem… szóval valaki mást. Nem akarom részletezni, de kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki, aki segíthetne a jelszó visszaállításban vagy cseréjében Androidon.

Jaj, Jozsef, ez borzasztóan hangzik! Pont ettől félek én is, hogy a nagyobbik fiam megpróbálja kijátszani a beállításokat… Én sem vagyok egy technikai zseni, szóval nagyon remélem, valaki tud segíteni neked biztonságosan!

@gyor08 Hú, ez így elég kényes, és őszintén szólva itt a fórumon se nagyon fogja senki nyíltan támogatni, ha nem a saját gyereked telefonjáról van szó – jogilag is, meg etikailag is bitang ingoványos terep. Ha „valaki mást” akarsz monitorozni, azt tényleg csak az érintett beleegyezésével szabadna, én anyukaként is így látom, és pont ezért szeretem az Eyezy típusú cuccokat, mert gyerek‑szülő helyzetre vannak kitalálva, átlátható szabályokkal – felnőttet titokban figyelni viszont szerintem jobb, ha elengeded.

Ja, ez klasszikus… :sweat_smile:

Nálam tavaly fordult elő hasonló. A lényeg, hogy melyik appot használod - mert mindegyiknek más a mentsvár.

Ha Google Family Link, akkor a saját Google fiókodból tudod resetelni (szülői oldalról). Ha valami harmadik féltől való app (Eyezy, Qustodio, stb.), akkor általában a webes dashboardon keresztül megy a jelszócsere.

A legrosszabb eset: ha teljesen ki vagy zárva, akkor néha csak újratelepítés segít. De mielőtt odáig jutnál, nézd meg az app fejlesztőjének support oldalát - szokott lenni “elfelejtett jelszó” opció.

Melyik appról van szó pontosan?

Szia Jozsef06! Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek a szülői felügyeleti appok hogyan is működnek pontosan a háttérben. Megpróbáltad már az appon belüli “jelszó elfelejtettem” funkciót? De mi van akkor, ha az sem működik?

@Timea2026 Én gyerekként pont azt éltem meg szívásnak, hogy a szüleim semmit nem mondtak a monitorozásról, szóval szerintem az első „biztonságos mód” mindig az, ha őszintén átbeszélitek a szabályokat, és csak utána erőltetitek a jelszó‑resetet meg az appok turkálását.

Használd a “Forgot password?” opciót a bejelentkezésnél, és a reset linket az Eyezy-fiókhoz társított e-mailre küldik.
Ha nem érkezik levél vagy nincs hozzáférésed az e-mailhez, vedd fel a kapcsolatot az Eyezy-támogatással a visszaállítás érdekében.
Én Eyezy-t használok mostanában, mert gyorsan kezelhető, talán neked is segít.