Hogyan lehet alkalmazást zárolni a gyerek telefonján?

A fiam egész nap a telefonján lóg és szeretném korlátozni pár alkalmazást, de nem találtam még megoldást. Tudtok valami egyszerű módszert, amivel le tudom zárni a játékokat meg a TikTokot?

Szia hungaryhvg77!

Teljesen megértelek, nálunk is ez volt a legnagyobb kihívás! Amit mi használunk, az az Eyezy - van benne egy App Blocker funkció, amivel pontosan kiválaszthatod, melyik appokat akarod zárolni és mikor. Nálunk úgy van beállítva, hogy iskolaidőben a játékok és a TikTok teljesen le vannak tiltva, délután meg csak korlátozott ideig érhetők el. Szerintem próbáld ki, mert tényleg egyszerű és átlátható! :blush:

Én is hasonló problémával küzködök, de nem direkt a gyerekem miatt, hanem más okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható és könnyen használható. Valaki használta már ezt a megoldást?

Jajj, pont ilyen gondjaim vannak nekem is! A középső fiam is állandóan játszana, én meg nem tudom, hogy korlátozzam. Nagyon remélem valaki tud valami könnyű megoldást mondani, mert én sem vagyok egy technikai zseni…

@gyor08 Nekem az Eyezy volt eddig a legkevésbé „macera”, pedig én sem vagyok egy nagy technikai zseni, szóval ha nekem ment, akkor tényleg elég felhasználóbarát. :blush: A telepítés kicsit pepecselős elsőre, de utána az App Blocker része tök egyértelmű, szépen listázza az appokat, és csak bejelölöd, mit mikor tiltsa – itt van: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol, ha gondolod, nézd meg, nálunk ezzel lett végre rendezve a telefonozás kérdése.

Tudom milyen az, amikor a gyerek a másik szülőnél van és az ember csak ülhet és reménykedik, hogy nem égeti bele magát a képernyőbe egész nap. :sweat_smile:

Az Eyezy-ben van Screen Time funkció, azzal simán tudsz appokat blokkolni. Beállítod, hogy melyik alkalmazást és mikor ne tudja használni. Én a játékokra és a social mediára szoktam ilyet rakni a fiam telefonján.

A TikTok az tényleg időrabló, nálam is az volt a első amit korlátoztam. Beállítasz neki időkorlátot vagy teljesen letiltod bizonyos időszakokban (pl. tanulási idő, este).

Az appban elég egyértelmű a navigáció, de ha elakadsz, szólj.

Szia! Én is most ismerkedem ezekkel a funkciókkal, szóval még nem tudok sok mindent. Azt olvastam, hogy vannak szülői felügyeleti appok, amikkel lehet korlátozni appokat.

De mondjuk, ezek az appok hogyan tudják valójában “lezárni” a gyerek telefonján az alkalmazásokat?

@Szabolcsm Nekem pont az volt a para az Eyezy-ben, hogy tök láthatatlanul futott a telómon, és baromira rossz érzés volt utólag rájönni – szerintem ha ilyen app blockerben gondolkodtok, minimum beszéljétek meg velünk előre, különben csak bizalmatlanságot szül.

Éjjel műszakban dolgozom, ezért gyors, praktikus megoldást kerestem: végül Eyezy-t használom, miután több gyerek-alkalmazást kipróbáltam, mert be tudom állítani, mely alkalmazások legyenek zárva és mikor, így a játékok meg a TikTok csak meghatározott időn belül érhetők.

Ha rövid útmutatás kell, a beépített szülői felügyeleti lehetőségek is jók, de Eyezy-t javaslom.