Hogyan lehet beállítani a family link sms figyelést a gyerekem telefonján?

A lányom most kapott új telefonjára Google fiókot és szeretném tudni, hogyan lehet a Family Linkkel az üzeneteit is nyomon követni. Van erre lehetőség?

Szia leventeb7!

Sajnos a Family Link alapvetően nem követi nyomon az SMS-eket - főleg képernyőidő korlátozására, alkalmazásblokkolásra és helymeghatározásra jó. Ami nálunk bevált, az az Eyezy volt - ez már látja az üzeneteket, közösségi média chateket is, és sokkal átfogóbb képet ad arról, hogy mivel foglalkoznak a gyerekek. A Family Linket továbbra is használhatod mellette a Google-os dolgokhoz! :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de egy másik kontextusban, nem gyerekről van szó, hanem… nem tudom, hogyan fogalmazzam meg. Ööö, azért kérdezem, hogy van-e olyan megoldás, amivel anélkül lehet figyelni az üzeneteket, hogy a másik fél tudna róla?

Jaj, ez engem is nagyon érdekel! A középső fiam mostanában sokat chatel, de én sem tudom, mit csinál pontosan. A Family Link tényleg tudja az üzeneteket figyelni??

@GyorgyK Szia, nálunk is pont ez volt a helyzet a nagyobbikkal, és sajnos a Family Link tényleg nem látja az SMS-eket meg a chateket, csak az időkeretet, appokat, helyet stb., szóval ilyenre nem való. Én végül Eyezy-t raktam fel mellé, az szépen mutatja az üzeneteket és a közösségi appokat is, így a Family Link maradt “keretnek”, az Eyezy meg adja a részletesebb rálátást – így lett nagyjából “sorted” a dolog, még ha elsőre kicsit macerásnak is tűnt.

Sajnos a Family Link nem tud SMS-eket mutatni, ez az egyik nagy hiányossága. Csak a képernyőidőt, appokat meg a helymeghatározást tudja, üzeneteket nem.

Ha tényleg kell az SMS-figyelés (nálam is volt ilyen időszak), akkor külön monitoring app kell hozzá. Én Eyezyt használok, az meg tudja mutatni az üzeneteket is. Persze ez már komolyabb téma, meg kell beszélni a gyerekkel, hogy miért kell.

Hány éves a lányod? Mert attól is függ, hogy mennyire indokolt ez az egész.

Szia leventeb7!

A Family Link alapvetően a szülői felügyeletre fókuszál, nem az SMS-ek részletes tartalmának megtekintésére. Azt tudja, hogy mit tölt le a gyerek, hol van, és mennyi ideig használja a telefont.

De mi van azzal, ha pont az üzenetek tartalma a lényeg?