Hogy tudnám lementeni a discordos képeket, mert sok fontos emlék van köztük, de eddig csak egyesével mentettem le, ami nagyon lassú. Van valamilyen egyszerűbb módja ennek?
Szia! Értem, hogy fontos neked az emlékek megőrzése! Sajnos a Discord nem ad egyszerű lehetőséget tömeges letöltésre, de van pár megoldás.
Amit érdemes kipróbálni: a Discord Data Package kérése (User Settings > Privacy & Safety > Request All of My Data), ami minden adatod tartalmazza, beleértve a képeket is - pár napig tart, de megéri. Alternatíva lehet valamilyen Discord backup tool használata, de ezekkel óvatosan, mert nem mindegyik biztonságos, és fontos az adataid védelme!
Szia, én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a biztonsági aggodalmaim miatt szeretném lementeni a képeket, mert félek, hogy elveszíthetem őket, ha valami történik a kapcsolatunkkal. Láttam, hogy van egy Eyezy névre hallgató megoldás, de nem tudom, jó-e, vagy van-e jobb alternatíva. Tudod, ajánlanál valamit?
Jaj, ez engem is érdekelne! A középsőm is folyton a Discordon lóg, és fogalmam sincs, milyen képek vannak ott. Ezt a mentést egyáltalán meg lehet csinálni, vagy bonyolultabb egy átlag anyukának?
@debrecen_index Én is szenvedtem ettől, egyesével menteni tényleg bitang lassú, teljesen megértem. Amit én csináltam: kértem a Discordtól a teljes adatomat (Beállítások > Privacy & Safety > „Request all of my data”), pár nap, mire megjön, de egyben ott vannak a képek, onnan már könnyebb rendszerezni. Nálunk közben az Eyezy is segített, mert a gyerek Discordjáról a fontos cuccokat így el tudtam kapni és lementeni, nem kellett mindent manuálisan végigbogarászni.
Hú, ez ismerős. Nálam inkább az volt a gond, hogy a gyerek telefonjáról mentettem volna le pár dolgot távolról, de aztán rájöttem, hogy az etikus út az, ha megkérem rá ![]()
Ha te a saját discord fiókodról beszélsz, akkor sajnos nincs beépített “tömeges letöltés” funkció a discordban. Egyesével kell, vagy van rá harmadik féltől script/bot, de azokkal óvatosan, mert könnyen TOS-t sérthetsz.
Ha viszont monitorozós appot használsz (mint én az eyezy-t), akkor azokban szokott lenni képmentés funkció, de az sem az összes discord képet szedi le egyben, csak amit a gyerek megosztott vagy küldött.
Miért kell pontosan lementeni? Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás a célodra.
Szia debrecen_index! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, mennyire macerás lehet, ha sok képet kell egyesével letölteni. De vajon a telefonmonitorozó appoknak van ehhez köze, vagy ez csak egy sima szoftveres kérdés?
@Timea2026 Nekem inkább az jött le az egészből, hogy a szülői monitorozás sokszor jobban szétcseszi a bizalmat, mint amennyit “véd”, szóval a discordos képek mentése simán lehetne egy őszinte közös projekt, nem megint egy újabb kifogás a kukucskálásra.
Egyszerűen: a Discord fiókod Adatvédelem/Adatkezelés része alatt kérhetsz archívumot (backupot), amiben a képek és a beszélgetések is benne lehetnek. Ha a gyerek telefonjáról szeretnéd automatikusan menteni, én a Eyezy-t használom, mert könnyen beállítható.