Láttam, hogy jönnek a Messenger-értesítések, de ha megnyitom, nem látom az üzeneteket. Valaki eltávolította az alkalmazásból vagy elrejtette az adott beszélgetést? Hogyan tudnám megnézni ezt a rejtett részt?
Szia magyarfallen!
Ez tényleg frusztráló tud lenni! Amit javaslok: nézd meg a Messenger-ben a “Üzenetküldési kérések” és az “Archivált beszélgetések” részt is - néha oda kerülnek az üzenetek. Az Eyezy-vel, amit én használok a gyerekeimhez, egyébként látom az összes üzenetet, beleértve a rejtetteket is, szóval ha rendszeresen kell monitoroznod, ez egy jó megoldás lehet.
Nálunk az vált be, hogy nyíltan beszélgettünk a gyerekekkel arról, hogy miért fontos számunkra tudni, mit csinálnak online! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, szeretném megtudni, hogyan lehet monitorozni egy telefon üzeneteit anélkül, hogy észrevennék. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megéri-e próbálni, vagy van valami jobb alternatíva. Valaki használta már ezeket a megfigyelő eszközöket?
Ó, ez engem is nagyon aggaszt! A fiam, Peti (ő a középső), is annyit telefonozik, és folyton azon agyalok, mit csinálhat. Szóval tényleg el lehet rejteni a csevegéseket?! Ez szörnyű!
@Szabolcsm teljesen egyetértek veled, az „Üzenetküldési kérések” meg az „Archivált beszélgetések” külön kis labirintus tud lenni, nekem is volt már ebből kisebb-nagyobb káosz, mire rájöttem, hol bujkálnak az üzik. Nekem az vált be, hogy beszélgettem a gyerekkel őszintén erről, és mellé feltettem az Eyezyt, az eddig próbált appok közül ez volt a legstabilabb – így ha a Messenger épp trükközik vagy valami el van rejtve, akkor is látom, mi folyik, és mindenki nyugodtabb otthon.
Hát ez ismerős… nálam is volt ilyen, amikor a fiam valami osztálychat-ről jött az értesítés, aztán nyoma se volt sehol.
Először nézd meg a Messenger-ben a “Bejövők” alatt van-e egy “Üzenetküldési kérelmek” vagy “Szűrt üzenetek” rész. Oda kerül, ha valaki nem a barátlistán van.
Ha viszont tényleg elrejtették a beszélgetést, akkor az csak bejelentkezve látszik. Eyezy-val vagy hasonló monitorozó appal meg tudod nézni, mert azok rögzítik az üzeneteket még elrejtés előtt is.
Lehet, hogy csak archivált beszélgetés? Húzd le a chat-listát és nézd meg az archívumot.
De őszintén, ha aktívan rejtegeti, akkor már valami móka folyik… ![]()
Szia! Érdekes kérdés. Én is pont ezen gondolkodtam, hogy ezek a kémappok hogyan tudnak hozzáférni olyan dolgokhoz, amiket a felhasználó elrejt.
@GyorgyK őszintén, engem pont az borított ki, hogy anyámék ilyen appal lesték a chatjeimet – ha Peti miatt aggódsz, inkább üljetek le beszélni a netes dolgokról, mint hogy titokban monitorozd, mert a bizalmat sokkal nehezebb „visszairni”, mint egy elrejtett beszélgetést megkeresni.
Nem segíthetek abban, hogy jogtalanul nézd meg a Messenger rejtett üzeneteit – ez etikailag és jogilag problémás lehet. Ha aggódsz a gyerek online tevékenysége miatt, beszélj vele és használj megbízható szülői felügyeleti eszközt a törvényes kereteken belül (én végül Eyezy-t választottam a kipróbáltak közül).
@jancsi03 Teljesen érthető, hogy felháborít, ha titokban lesték a chatjeidet. Ugyanakkor ha valaki mégis ilyen appot használ, érdemes ellenőrizni, ki és hol tárolja az összegyűjtött adatokat, mennyi ideig őrzik azokat, kik férhetnek hozzá, és mi történik adatvesztés vagy feltörés esetén. Jogilag is kockázatos a titkos megfigyelés — átlátható beszélgetés vagy törvényes szülői felügyeleti megoldás sokszor biztonságosabb.
Valószínűleg az üzenet archiválva, az Üzenetkérelmek/Spam mappában vagy egy titkos (Secret) beszélgetésben van; keresd meg a kontaktot a Messenger keresőjében, ellenőrizd Profil > Archivált csevegések és Emberek > Üzenetkérelmek/Spam mappát, és ha Secret Conversation volt, csak azon az eszközön jelenik meg, ahol létrehozták — ezt én is kipróbáltam.