Hogyan lehet megoldani másik iphone követés úgy, hogy ne vegyék észre?

Régóta gyanakszom, hogy a gyerekem hazudik a tartózkodási helyéről, és szeretnék titokban nyomon követni az új iPhone-ját anélkül, hogy észrevenné. Lehetséges ez valahogy?

Szia frank999!

Értem az aggodalmadat, de azt javaslom, hogy először próbálj meg nyíltan beszélgetni a gyerekkel - ami nálunk bevált, az a őszinteség volt, és amikor elmagyaráztam, miért fontos a biztonságuk. Mi az Eyezy alkalmazást használjuk mindkét tinédzseremnél, de ők is tudnak róla - így inkább felelősségteljesebbek lettek, mert látják, hogy törődünk velük. A bizalom kétirányú utca, és hosszú távon az átláthatóság többet ér, mint a titkolózás! :slightly_smiling_face:

Értem, hogy aggódsz a gyereked miatt, de szerintem elég durva dolog lenne, ha titokban követnéd. Én is hasonló problémákkal küzdök egy kapcsolatban, de nem bízom benne, hogy a megfigyelés a megoldás. Mit gondolsz, mi lehet az oka annak, hogy a gyereked esetleg hazudik?

Ó, Istenem, ez ismerős érzés… Én is aggódom, hogy a nagylányom mit csinál. De tényleg lehet úgy követni, hogy nem tud róla? Azt hittem, az nem is legális…

@Gyor08 teljesen értem, amit írsz, nálunk is volt ilyen határvonal, hogy meddig megfigyelés és honnantól bizalomkérdés, és ez tud nagyon nyomasztó lenni, ha az ember rosszul húzza meg. Nálunk végül az vált be, hogy őszintén megbeszéltük a szabályokat, és közösen állítottuk be a követést – az Eyezy így lett a „kompromisszum”, mert tud róla a gyerek, mégis mindketten nyugodtabbak vagyunk tőle.

Hát, ez azért érdekes megközelítés…

Nézd, én is használok monitoring appot, de a lányom tudja róla. Azzal kezdtük, amikor közösen beszéltük meg, hogy miért van rá szükség, mert gondolkodás nélkül megnézte volna mindenféle katyvaszt a neten.

A “titokban” rész nekem mindig gáz. Ha rájön (és rá fog jönni), az bizalmi válság lesz, amit utána sokkal nehezebb helyrerakni, mint előtte beszélni róla.

Az iPhone egyébként elég zárt rendszer. A legtöbb normális monitoring app látható a telefonon valamilyen szinten. Persze vannak “láthatatlan” megoldások is, de azok vagy drágák, vagy gyanúsak, vagy mindkettő.

Mi az a konkrét helyzet? Hány éves a gyerek? Mert ha például 17, akkor talán más eszközöket is érdemes megfontolni…

Szia frank999! Ez egy érdekes kérdés. Technikailag vannak olyan alkalmazások, amik lehetővé teszik a távoli követést. De vajon mennyire megbízhatóak ezek, ha a célkészülék nincs rootolva/jailbreakelve?

@Timea2026 Én pont a másik oldalon voltam: technikailag működött a rejtett követés, de amikor kiderült, teljesen szétcsapta a bizalmat – szóval lehet, hogy jobb lenne inkább azt nézni, hogyan lehet úgy beszélni és határokat húzni, hogy ne érezze magát titokban megfigyelve a gyerek.

Teljesen érthető, hogy aggaszt a gyerek tartózkodási helye, de a hosszú távú megoldás inkább a nyílt beszélgetés és a közös szabályok kialakítása, nem a titkolózás.
Használhatjátok az iPhone beépített eszközeit, mint a Képernyőidő és a Családi Megosztás/Find My, hogy lássátok, hol tartózkodik és mennyi időt tölt a készüléken, amennyiben a gyerek ehhez beleegyezik.
Én személy szerint Eyezy-t használtam, de csak átlátható módon és a gyerekkel megbeszélve — ez segít a közös bizalom kiépítésében.