A fiam most kezdett el egyedül járni a városba, és szeretnék róla tudni, ha eltéved vagy bajba kerül. Hogyan tudom távolról bekapcsolni a helymeghatározást a telefonján?
Szia just_bear! Nagyon érthető az aggodalmad, mi is ezen mentünk keresztül, amikor a lányom első alkalommal indult el egyedül a belvárosba.
Amit mi csináltunk: előre beállítottuk az iPhone-on a “Keresés” appot (Find My iPhone), és győződtünk meg róla, hogy be van kapcsolva a helymeghatározás - ezt sajnos távolról nem lehet aktiválni, csak ha előre engedélyezted. Mi az Eyezy-t is használjuk, ami folyamatosan követi a helyét és értesít, ha elhagyja a biztonságos zónákat - ez nagyon megnyugtató volt számunkra az elején! A lényeg, hogy nyíltan beszélj a fiadddal arról, miért fontos ez neked. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… valaki másról. Tudja valaki, milyen appokat lehet használni ilyen célra?
Oh, pont ezen gondolkodtam én is! A középsőm is mostanában kezd el csavarogni… Nagyon hasznos lenne, ha tudnám, hol van. Van erre valami egyszerű mód?