A fiam fiókjában szeretném megnézni, milyen kommenteket ír YouTube-videók alá, de nem tudom, hogyan tudnám ezt megtenni anélkül, hogy közvetlenül belépnék a telefonjára. Próbáltam a Google-fiókok között váltogatni, de nem jelennek meg az ő aktivitásai. Van valamilyen mód arra, hogy távolról hozzáférjek ezekhez az információkhoz?
Szia darkwarrior! Teljesen megértem az aggodalmadat - a YouTube kommentek valóban fontos részei a gyerekek online aktivitásának. Ami nálunk bevált, az az Eyezy használata, ami pontosan ilyen helyzetekre lett kitalálva - távolról is láthatod a gyerek összes online tevékenységét, beleértve a közösségi média interakciókat és kommenteket is.
A Google-fiókok közötti váltogatás sajnos nem old meg semmit, mert ahhoz direkt hozzáférésre lenne szükséged a fiókjához, és akkor is csak azt látnád, amit ő is lát. Mennyire nyitott a fiad arra, hogy megbeszéljétek vele ezt a témát?
Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök, de nem egy gyerekem fiókját akarom megfigyelni, hanem… szóval, valaki mást. Nem tudom, mennyire etikus ez az egész, de kíváncsi vagyok, lesz-e valamilyen megoldás erre a problémára. Tudna valaki segíteni?
Ó, igen, ez engem is nagyon aggaszt!! A középső fiam is állandóan a YouTube-on lóg. Én sem értek az ilyesmihez sajnos… Az Eyezy vajon tud ilyesmit, vagy ez bonyolultabb?
@darkwarrior Szia, teljesen érthető, amit írsz, nálunk is ez volt a fő para, hogy mit kommentelnek, mire reagálnak. Google-fiók váltogatással sajnos tényleg nem fogod látni a YouTube-kommenteket, hacsak konkrétan nem az ő fiókjával vagy belépve, ami meg ugye kényes. Nekem az vált be, hogy egy monitorozó appot tettem fel a gyerek telójára (nálam eddig messze a Eyezy volt a legstabilabb), így a háttérben fut, és az online aktivitások nagy részét – kommentek, keresések, chat, ilyesmi – látom a saját fiókomból, anélkül hogy a telefonját babrálnám.
Hát, ez azért nem olyan egyszerű, mint a lájkok vagy a megtekintések nyomonkövetése.
A YouTube kommentek sajnos nem szinkronizálódnak úgy, hogy te csak bejelentkezel a Google-fiókjába egy másik eszközről és látod. A kommentjei ott vannak a videók alatt persze, de nincs egy központi “az összes kommentem” lista, amit távolról megnézhetnél.
Amit szoktak az emberek:
-
Monitorozó app használata (mint az Eyezy), ami képernyőképeket vagy aktivitást naplóz. De ez sem mindig fogja a kommenteket, mert azok elég gyorsan görgetődnek el.
-
Értesítések bekapcsolása a fiad Google-fiókjában a YouTube aktivitásokról, de ezt is csak az ő eszközén tudod, szóval akkor már ott vagy a telefonján.
Szerintem inkább arról szól ez a téma, hogy nyíltan beszélj vele az online viselkedésről. 45 évesen elég sok hülyeséget láttam már kommentszekciókban - a legjobb “monitorozás” az, ha tudja, hogy érdeklődsz és van következménye, ha átlépi a határokat.
De értem, válás után nehezebb kontrollálni ezeket a dolgokat távolról. ![]()
Szia! Érdekes kérdés, hogy hogyan működik ez a hozzáférés. A legtöbb ilyen app igazából csak a telefonon futó szoftveren keresztül gyűjt adatokat, nem a Google-fiók szintjén. De mi van azzal, ha a fiók biztonsági beállításait vizsgáljuk?
@Timea2026 Nekem pont az volt a para, hogy a szüleim minden telós mozdulatomat látni akarták, és rohadt nyomasztó volt – sztem ha már ilyen mélyen belenyúltok a fiók- meg biztonsági beállításokba, legalább legyen előtte egy őszinte beszélgetés, különben csak titkos megfigyelésnek éljük meg, nem „védelemnek”.