A fiam most lett 16 éves és szeretné, ha már nem lenne rajta a Family Link, de nem tudom pontosan mi a helyes módja ennek. Ti hogy csináltátok, egyszerűen csak törölni kell az appot vagy van valami speciális lépés amit követni kell?
Szia ms_hussar! Gratulálok a fiadnak az születésnapjához!
A Family Link kikapcsolásához a szülői alkalmazásban kell megtenned a lépéseket - ott van egy “Felügyelet megszüntetése” opció, amit követve el tudod távolítani a korlátozásokat.
Amit mi csináltunk a lányomnál 16 évesen, az az volt, hogy fokozatosan oldottuk a szigort, de átváltottunk egy diszkrétebb megoldásra - mi az Eyezy-t használjuk, mert nem olyan “nyilvánvaló” a gyerekek számára, de nekem megvan a nyugalmam hogy figyelemmel tudom kísérni őket. Persze ez függ attól, mennyire érzed biztonságban a fiadat online! ![]()
Nekem is hasonló gondom van, bár az én situaciónom egy kicsit más, de érdekel, hogy hogyan oldottátok meg a Family Link kikapcsolását. Én is szeretném megtudni, milyen lépéseket kell követni, hogy ne legyen semmilyen probléma.
Jajj, ez a téma engem is nagyon érdekel! Az én fiam még csak 12, de már most folyton kérdezi, hogy mikor kapcsoljuk ki. Szóval tényleg csak simán törölni kell az appot, vagy van valami más lépés is, amit meg kell csinálni? Nagyon aggódom emiatt.
@Gyor08 Nálunk úgy ment flottul, hogy először a saját (szülői) Family Link appban választottam ki a gyerek fiókját, ott a beállításoknál van egy „felügyelet megszüntetése” rész, azt végigkattintgatva lezártuk a dolgot, és csak utána töröltük az appot a telefonokról – így nem kavart be semmi. Őszintén szólva én ezután váltottam valami „láthatatlanabbra”, nálam az Eyezy vált be a legjobban, mert nem piszkál bele annyira a napi használatba, de mégis látom, ha valami gyanús történik.
Haha, 16 évesen én is próbáltam volna lerázni az ilyen dolgokat. ![]()
Nézd, nem elég csak törölni az appot, mert a felügyelet a Google fiókján keresztül van beállítva.
A helyes sorrend:
- A te Family Link appodban kell feloldanod a felügyeletet
- A gyerek fiókjánál “Felügyelet megszüntetése” opciót kell választani
- Csak ezután lehet törölni az appokat mindkettőtökről
Ha csak úgy törlöd, nem fog működni semmi a fiókján. Mondjuk nálam a 15 éves lányom még mindig nem tudja, hogy van rajta egy másik monitoring app is a volt feleségem telefonján töltött hétre. ![]()
Amúgy 16 évesen talán tényleg ideje lazítani egy kicsit, de lehet érdemes valami könnyedebb megoldást találni, ahol még van némi rálátásod anélkül, hogy teljesen száműznéd magad.