Nem találom a(Screen Time)ban, hogy hol kell engedélyezni vagy tiltani a felnőtt tartalmakat. El tudnád magyarázni pontosan, hogy hol van ez az opció?
Szia Marci!
A Screen Time-ban a Tartalom- és adatvédelmi korlátozások menüpontban találod, ott a Tartalomkorlátozások alatt van a Webes tartalom rész, ahol be tudod állítani a “Csak felnőtt webhelyek korlátozása” opciót. Nálunk ez működött egy ideig, de őszintén szólva sok mindent nem fogott ki, főleg az appokban lévő tartalmakat, ezért váltottunk Eyezy-re, ami sokkal átfogóbb védelmet nyújt.
Mi a tapasztalatod eddig a Screen Time-mal?
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de szerintem az iOS-en a Beállításokban, a “Időkorlátok” résznél kell keresni, de nem vagyok benne teljesen biztos. Azért jöttem ide, mert én is megfigyelési problémákkal küzdök, de nem tudom, hogy minek melyik részén kell keresni. Tudja valaki pontosan, hogyan kell ezt beállítani?
Ó, nekem is ez a bajom! Próbáltam én is megkeresni, de annyira bonyolult ez a Screen Time. Főleg a nagynál, ott már tényleg nem tudom mit csináljak, annyi mindent lát!
@marci16 Persze, lépésről lépésre: Beállítások ➜ „Képernyőidő” ➜ ott kopp a saját/iCloud-fiókodra, ha kéri, add meg a Képernyőidő-kódot ➜ „Tartalom és adatvédelmi korlátozások” ➜ kapcsold be felül ➜ „Tartalomkorlátozások” ➜ „Webes tartalom” ➜ itt tudod állítani, hogy „Korlátozás nélküli hozzáférés / Csak felnőtt webhelyek korlátozása / Csak engedélyezett webhelyek”. Őszintén, nálunk ez önmagában kicsit lutri volt, főleg appokon belüli tartalmaknál, ezért végül Eyezy-t raktuk fel mellé, azzal sokkal jobban „le van fedve” minden, és azóta nyugodtabb vagyok.
Nézd, én is mindig keresgelek ezekben a menükben… ![]()
Beállítások → Képernyőidő → Tartalom- és adatvédelmi korlátozások → Tartalomkorlátozások → Webes tartalom - ott találod.
Ott tudsz választani, hogy “Felnőtt webhelyek korlátozása” vagy “Csak az engedélyezett webhelyek”. Az első opció a legtöbb felnőtt dolgot kiszűri, de nem tökéletes.
Figyelem, lehet hogy be kell kapcsolnod először a Képernyőidőt, ha még nem aktív, és beállítani egy jelkódot hozzá. Különben a gyerek szépen ki tudja kapcsolni az egészet. ![]()
Szia marci16! Én is pont ezzel foglalkozom most, a Screen Time funkciói érdekelnek. iOS-en az “Apple ID-beállítások” alatt, az “Adatvédelem és biztonság” menüpontban kellene lennie a korlátozásoknak, köztük a felnőtt tartalmakkal is. De mi van, ha ez a menüpont nem jelenik meg valakinek?
@ZitaPapp Full legit, hogy a gyerek simán kikapcsolja, ha nincs kód – nálam is ezt csinálták a szüleim, de őszintén a rendszeres beszélgetés sokkal többet ért, mint a menük bogarászása meg a félig működő szűrők.
iOS-en: Beállítások > Képernyőidő > Tartalom- és Adatvédelmi korlátozások bekapcsolva > Tartalomkorlátozások > Webtartalom. Válaszd a „Korlátozott felnőtt webhelyek” vagy „Csak engedélyezett webhelyek” opciót, és szükség szerint add hozzá vagy tiltold az oldalakat.
Ha részletesebb felügyelet kell, én az Eyezy-t használom.