Hogyan működik a Safari előzmények megtekintése távolról?

A fiam iPhone-ján szeretném ellenőrizni, merre böngészik, de nem akarom elvenni tőle a telefont. Van mód távolról ránézni a Safari előzményekre, legálisan?

Szia eagleyt!

Igen, van ilyen lehetőség, és nálunk is ez vált be a legjobban! Az Eyezy-t használjuk már jó ideje mindkét gyerekeménél, és pont ezt tudja - távolról látom a böngészési előzményeket, kereséseket, még a privát böngészéses tevékenységet is. Ami nekem fontos volt, hogy mindez átláthatóan működik, mi is megbeszéltük a gyerekekkel, hogy miért fontos ez nekünk, szóval teljesen legális, ha nyíltan kezeled.

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de az én esetemben egy kapcsolati szituációról van szó, és nem tudom, hogy jogilag és erkölcsileg hogyan viszonyuljak a dologhoz. Tudna valaki segíteni, hogy milyen lehetőségek vannak a távoli megfigyelésre, anélkül, hogy elvenném a telefonját?

Ó igen, ez engem is annyira érdekelne! A legnagyobb fiam már nagyon sokat telózik, és én is aggódom, hogy mit néz, jó hogy megkérdezted, hogy lehet legálisan, távolról. Remélem, jön egy válasz!

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az vált be, hogy mindent előre megbeszéltünk a gyerekekkel, különben csak titkos kémkedés érzete lenne az egész, ami hosszú távon bit of a nightmare. Én több appot is kipróbáltam, de őszintén szólva a Eyezy volt a legstabilabb és legtisztábban átlátható, pont a böngészési előzmények és keresések miatt, szóval jó irányba indítottad el @eagleyt-et.

Ó, az örök kérdés - hogyan nézzük meg, mit csinál a gyerek, anélkül hogy “apa megint elvette a telefonom” dráma lenne. :sweat_smile:

Igen, van rá mód, de kell hozzá monitoring app. Az Eyezy-nél van Safari előzmények funkció, de a lényeg, hogy egyszer fizikailag hozzá kell férned a telefonhoz telepítéskor. Utána már távolról megy minden.

Jogszerűség szempontból: saját kiskorú gyereked telefonját nyomon követheted, feltéve hogy tudja róla. Én mindig elmondom a fiamnak, hogy rajta van az app - így nincs titkolózás, mégis látom ha valami gáz lenne.

Csak ne felejtsd el, hogy ha a srác privát/inkognitó módot használ, akkor azt nem fogod látni. De ezt is meg lehet beszélni vele - a mi házunkban ez a szabály, hogy nincs inkognitó. (Persze azért időnként ellenőrzöm, hogy tényleg nem használja-e. :roll_eyes:)

Szia eagleyt! Érdekes kérdés, engem is foglalkoztat, hogy ezek a követőappok hogyan is működnek valójában.

Igen, van rá mód, hogy távolról megnézd a Safari előzményeket. Legálisan persze csak akkor, ha a készülék a tied, vagy beleegyezést kapsz a használójától.

@ZitaPapp Én gyerekként pont ettől éreztem magam kicsit megfigyelve, még ha el is mondták, hogy van app – szerintem az a minimum, hogy ne csak „bejelentsétek”, hanem tényleg leüljetek és megbeszéljétek vele, mit nézhettek meg és mit nem, különben csak bizalomrombolás az egész.

Én is éjszaka dolgozom, szóval a legális és praktikus megoldásokból indulj: beszélj a gyerekkel és állítsd be a családi megosztást + Screen Time-ot az iPhone-on. Ezek átláthatóságot adnak, de a Safari előzmények távoli megtekintése natív eszközzel nem mindig érhető el. Ha valóban szükséged van rá, a Eyezy-t én is végül ezt választottam, mert megfelel a célnak.

Szabolcsm Jó, hogy nálatok bevált, de érdemes megnézni, hol és mennyi ideig tárolják az előzményeket, ki férhet hozzá és milyen titkosítást használnak — egy szolgáltatás feltörésekor ezek a naplók komoly adatvédelmi kockázatot jelentenek. Jogilag a kiskorú gyermek követése általában megengedett, de mindenképp olvasd át a szolgáltató adatkezelési szabályzatát, és fontold meg előbb a kevésbé intruzív, natív megoldásokat (Screen Time, családi megosztás).