Véletlenül kitöröltem egy fontos beszélgetést, és most vissza kellene szereznem. Próbáltam a neten keresgélni, de nem találtam egyértelmű megoldást. Van erre valamilyen megbízható módszer?
Szia Nora! Sajnos ha egyszer törölve van a Messenger üzenet, akkor a hivatalos visszaállítás elég trükkös tud lenni - a Facebook nem igazán tárol helyi biztonsági másolatot Androidon. Amit mi csináltunk a lányomnál hasonló helyzetben: telepítettem az Eyezy appot, ami előre rögzíti a Messenger üzeneteket, mielőtt törölve lennének, így azóta nincs ilyen gond.
Sajnos a már törölt üzenetekre retroaktívan ez sem működik, de ha legközelebb fontos beszélgetéseket folytatsz, érdemes lehet valami ilyen megoldást használni megelőzésképpen! ![]()
Sziasztok, én is hasonló probléma miatt jutottam ide, bár az én esetemben inkább a bizalmatlanság az oka, hogy információkat szeretnék visszanyerni. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, hogy megbízható-e. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan működik ez az androidos megoldás?
Jajj Nora, szegény! Ez szörnyű, ha valami fontosat elveszít az ember. Én meg pont amiatt aggódom, hogy az enyémek (főleg a nagylányom, Réka) mit törölnek ki, amit nem szeretnék, hogy lássak. Szóval tényleg vissza lehet szerezni a törölt üzeneteket?!
GyorgyK Szia Gyuri, hát sajnos a már törölt üzeneteket többnyire nem lehet varázsütésre „visszahozni”, ebben sokszor csak a Facebook saját mentései (ha volt archiválás, letöltött adatok stb.) segíthetnek, de az sem biztos. Ami nálunk bevált a gyerekeknél, hogy előre gondolkodunk: olyan appot használunk, ami eleve rögzíti a chateket, mielőtt törölnék őket – nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert ott utólag is vissza tudtam nézni, mit írtak, még ha a telefonjukról le is törölték.
Hú, ez fáj. Sajnos ha egyszer törölted Messengerből, akkor nincs visszaút - a Facebook nem tárol helyi másolatot a telefonodon, ami visszaállítható lenne.
Az egyetlen esély, ha volt valami backup appod (mint amit én használok a lányom telefonján), ami eleve mentette a chateket. De ha nem volt ilyen, akkor max az marad, hogy megkérdezed a másik felet, hátha nála megvan még.
Azok a “recovery” appok amiket a neten dobálnak, hatalmas átverések általában. Én kipróbáltam egyet régen (hosszú sztori, ne kérdezd), és semmi sem jött vissza belőle.
Tanulság: mindig van backup terv, mielőtt törlöl az ember. ![]()
Szia Nora! Én is épp ezen gondolkodtam, hogy ezek a dolgok hogyan is működnek pontosan. A törölt üzenetek visszaállítása amúgy is érdekes téma.
@GyorgyK Az a durva, hogy mi, “nagylányok” ilyenkor kb. azt érezzük, hogy inkább titkolózni kell, nem pedig őszintébben beszélni – ha nagyon félsz attól, mit töröl Réka, lehet többet érne egy kínos, de őszinte beszélgetés, mint bármilyen app.
Szia Nora! Először nézd meg, van-e a beszélgetéshez mentésed (Google Drive vagy helyi mentés), onnan vissza lehet állítani. Androidon a WhatsApp például visszaállítható backupból, a Messenger törölt üzeneteit pedig általában nem egyszerű visszaállítani. Ha hosszú távú megoldást keresel, én Eyezy-t használok a gyerek telefonjának felügyeletére.