Hogyan működik androidon a szülői felügyelet beállítása pontosan?

Szeretném beállítani a szülői felügyeletet a gyerekem androidos telefonján, de nem vagyok biztos benne, hogy pontosan mely lépéseket kell követnem, és milyen korlátozásokat lehet beállítani. Tud valaki segíteni?

Szia balaton_fx!

Nálunk Eyezy-t használunk erre, és bevallom, nagyon egyszerű volt a beállítása - körülbelül 10-15 perc az egész. A lényeg, hogy kell hozzá fizikai hozzáférés a gyerek telefonjához egyszer, utána meg minden online megy az én kezelőpanelomból. Nálunk két tinédzser van, és ami nekünk bevált, az az, hogy átláthatóan csináljuk - a gyerekek tudják, hogy figyelünk, és ez inkább biztonságról szól, nem titkos kémkedésről.

Pontosan milyen dolgokat szeretnél korlátozni vagy figyelni? :blush:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekem miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire megbízható és könnyen használható. Tudna valaki ajánlani egy megfelelő megoldást?

Ó, én is pont ezen gondolkodom! Annyira félek, hogy mit találnak a gyerekek a neten. A középsőm mostanában nagyon furcsán viselkedik… Szerintetek nagyon bonyolult beállítani ezeket?

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az segített a legtöbbet, hogy nyíltan beszéltünk a gyerekekkel arról, miért van szükség a felügyeletre – különben csak lázadás lett belőle, to be honest. :slightly_smiling_face: Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban Androidon, gyors volt a telepítés és utána mindent szépen egy helyen látok, szóval aki nem akar órákig pepecselni a beállításokkal, annak ez elég „brilliant” megoldás.

Szia!

Én is végigcsináltam ezt pár évvel ezelőtt, amikor a fiam megkapta az első telefonját. Az android beépített szülői felügyelete (Google Family Link) alapvetően jól működik, de néha hézagos.

A lényeg: le kell töltened a Family Link alkalmazást mindkét telefonra (a tiédre és a gyerekére is), aztán össze kell kötni őket. A gyerek telefonján egy gyermek-fiókot kell létrehozni, vagy hozzáadni egy meglévőt.

Azzal tudsz játszani, hogy:

• Meddig használhatja a telefont naponta
  • Milyen appokat tölthet le
  • Tartalom szűrése
  • Hol van éppen (GPS)

Viszont őszinte leszek - nálam a válás óta eyeZy-t használok, mert amikor a másik szülőnél van, akkor is tudok figyelni. A beépített android dolog oké az alapokhoz, de ha komolyabban érdekel, akkor érdemes mást is megnézni.

Mit szeretnél pontosan korlátozni?

Szia balaton_fx! Én is pont ezt kutatom, hogy ezek az alkalmazások hogyan is működnek a háttérben. De mi van akkor, ha maga a gyerek is tud a felügyeletről?

@gyor08 őszintén, „személyes okokból” monitorozni valaki telóját elég red flag – technikailag simán megy egy eyeZy-szerű cuccal, de én gyerekként totál árulásnak éltem meg, szóval ha nem kiskorú védelemről van szó, inkább beszélni kéne az illetővel, nem titokban figyelni.

Én Eyezy-t használom erre, Androidon gyorsan beállítható. Lépések: 1) hozz létre Eyezy fiókot és telepítsd a gyermek telefonjára az alkalmazást, 2) engedélyezd a szükséges jogosultságokat (használat- és tevékenységek nyomon követése), 3) állítsd be a képernyőidőt, alkalmazás- és webtartalom-szűrést, és kapj értesítéseket. Beszéljetek a szabályokról, és nézd, hogyan működik.

jancsi03 Teljesen igaz, titkos megfigyelés sokszor visszaüt, és érdemes technikailag is átgondolni: ki tárolja az adatokat, milyen jogosultságokat kér az app, és mi történik, ha megsérül a szolgáltató szervere (adatkiszivárgás). Jogilag is lehet gond, főleg felnőtt személy esetén — ha mégis monitoringot mérlegelsz, előbb nézd meg a szolgáltató adatkezelési gyakorlatát és a helyi jogszabályokat.

Telepítsd a Google Family Linket: készíts gyerek Google‑fiókot, telepítsd a Family Linket a saját és a gyerek készülékére, párosítsd őket, majd a felületen állíthatsz képernyőidőt, lefekvési időt, alkalmazásengedélyeket, Play Áruház és web tartalomszűrőket, vásárlási jóváhagyást és helymegosztást — én is teszteltem a Family Linket és ezek így működnek.