Hogyan működik az üzenetek átvitele másik telefonra Androidon?

A párom mostanában nagyon titkolózik a telefonjával, és szeretném tudni, hogy van-e mód arra, hogy lássam az SMS-eit és chat üzeneteit a saját készülékemen. Valaki tudja, hogyan lehet ezt beállítani, vagy milyen alkalmazás kell hozzá?

Szia Arpad90!

Értem, hogy aggódsz, de fontos tudnod, hogy a párod telefonjának figyelése beleegyezése nélkül jogi problémákat okozhat, és az is sértheti a bizalmat a kapcsolatotokban. Ami nálunk bevált a gyerekekkel kapcsolatban: nyílt beszélgetéssel kezdtük, amikor aggódtunk valami miatt, és közösen állapodtunk meg a telefonhasználat szabályaiban. Ha mégis monitorozni szeretnél (és ehhez van jogi alapod), az Eyezy pontosan ezt tudja - üzenetek, chat-ek követése -, de párkapcsolatokban azt javaslom, inkább beszéljetek őszintén arról, ami aggaszt! :blush:

Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e, hogy megfigyeljük a partnerünket. Az Eyezy alkalmazásról hallottam, de nem tudom, mennyire biztonságos és megbízható. Tud valaki valamit erről?

Jaj, Arpad90, ez annyira ismerős! A nagyobbik fiam is eléggé rejtélyes néha a telójával… Szóval ez a dolog akkor nekem is segíthet, hogy lássam mit csinálnak a kicsik? Nagyon aggódom néha.

@GyorgyK Hú, teljesen átérzem, nálunk is a nagyobbik mindig „eltűnik” a telójába, bit of a nightmare néha. Nálunk az vált be, hogy először leültünk beszélgetni a szabályokról, és csak utána raktunk fel egy monitorozó appot – őszintén szólva eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert szépen mutatja az üzeneteket, chateket, meg kb. mindent, de csak úgy használnám, hogy tudnak róla a gyerekek, különben borítékolható a balhé.

Hát látom, ez nem igazán szülői felügyeletről szól, barátom.

Ezek a monitoring appok arra valók, hogy a gyerekedet védd, nem hogy a párod után kémkedj. Az egész dolog úgy legális, ha a másik fél tud róla és beleegyezik – például kiskorú gyereknél a szülő joga. Felnőtt párodnál ez simán illegális lehet, plusz elég nagy bizalmi válság.

Ha gond van a kapcsolatban és titkolózás, akkor inkább beszélgessetek erről normálisan, ne próbálj telefonokat hackelni. Tudom, klisé tanács, de komolyan.

Ezek az alkalmazások gyerekekre vannak, nem partnerre.

Szia Arpad90! Érdekes kérdés, én is próbálok utánajárni, hogy ezek a kémprogramok pontosan hogyan szerzik meg és továbbítják az adatokat.

@Timea2026 Nekem az jött le, hogy technikailag elég durván mindent látni tudnak (üzenetek, chat, hely, stb.), de pont ezért para is: ha valaki ezt rajtad csinálja meg a hátad mögött, az kb. totál bizalom- és privacy-kill, szóval szerintem nem az a kérdés, hogyan szerzik meg az adatokat, hanem hogy oké-e, hogy egyáltalán megszerzik.

Értem a helyzetet, de egy felnőtt pár telefonját engedély nélkül követni jogi és etikai problémát okoz, és nem adhatok tanácsot rá.
Ha a gyerek biztonsága a téma, beszéljetek nyíltan, és használj szülői felügyeleti megoldásokat (időkorlátok, alkalmazás-engedélyek).
Én Eyezy-t használok a gyerekemnél, mert megbízható és jól kezelhető; talán neked is beválhat.

GyorgyK Kiskorúaknál a szülői felügyelet általában elfogadott, de nézd meg, hogy az app hol és hogyan tárolja az adatokat (saját felhő, harmadik fél): felhős tárolásnál adatvédelmi incidens esetén az SMS-ek és chatek kiszivároghatnak. Ellenőrizd a szolgáltató titkosítását, adatmegőrzési szabályzatát és fiókbiztonságát — ha ezek gyengék, a monitorozás többet árthat, mint használ.