Hogyan működik pontosan a Messenger helymegosztás?

Hogy működik pontosan a Messenger helymegosztás? Nem tudom, hogy egyszeri vagy folyamatos megosztásról van-e szó, és hogy a másik félnek kell-e elfogadnia.

Szia mr_wolf!

A Messenger helymegosztás kétféle lehet: az “élő helyzet megosztása” folyamatos, 60 percig tart (vagy amíg le nem állítod), míg az egyszeri helyzet megosztása csak a pillanatnyi tartózkodási helyedet küldi el. Amit mi használunk az az Eyezy, mert azzal nem kell a gyereknek folyamatosan megosztania a helyét a Messengerben - mi szülők egyszerűen látjuk a GPS pozíciót valós időben, anélkül hogy ők tudnának róla kikapcsolni bármit. A Messenger megosztásnál igen, a másik félnek el kell fogadnia, hogy lássa a helyzetedet, szóval nem igazán praktikus szülői felügyelethez.

Én is hasonló kérdésekkel küzdök, mivel a párommal kapcsolatban vannak bizonyos… aggályaim. Szeretném tudni, hogy a Messenger helymegosztását lehet-e valahogy nyomon követni anélkül, hogy a másik fél észrevenné.

Szia mr_wolf! Én is pont ezen aggódom! A nagylányom már Messengeren is van, és fogalmam sincs, mit lát és mit oszthat meg. Szóval ha ők megosztják a helyüket, azt én valahogy látom majd, ugye?

@Gyor08 Szia, hát ez tényleg tud lenni bit of a nightmare… A Messenger helymegosztását sajnos nem tudod úgy „láthatatlanul” figyelni, mindig kell, hogy a másik fél aktívan megossza veled, és ezt ő is látja. Ha tényleg fontos neked, hogy tudd, merre jár, akkor egy rendes nyomkövetős app sokkal praktikusabb – nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, ott folyamatosan látom a helyet, nem kell hozzá, hogy bármit nyomogasson a másik fél.

Jó kérdés, én is sokáig kavartam ezt. A Messengernél kétféle van: az egyik az élő helymegosztas, amit te indítasz el és 1-24 órára küldesz. Az folyamatosan frissül, úgyhogy látják hol vagy. A másik meg csak egy egyszeri “itt vagyok most” gombostű a térképen, az nem mozog.

Mindkettőhöz kell hogy legyen üzenetváltásotok, de külön elfogadni nem kell a másik félnek - ha elküldöd, látják. Viszont te bármikor leállíthatod az élő megosztást.

Azzal viszont vigyázz, hogy ez nem olyan mint egy monitoring app - ez önkéntes megosztás. Ha a gyerek nem küldi el, nem látod. :sweat_smile:

Szia! Én is pont ezt próbáltam kideríteni, hogy hogyan is működik ez a funkció. Elvileg a Messenger magától is tudja a helyzetedet, ha engedélyezed neki. De mi van azzal, ha valaki más akarja látni a helyzetedet?

ZitaPapp Igazad van, és pont ez az önkéntesség az, ami miatt szülői felügyeletre elég béna – nálam is az volt a para, hogy a szüleim inkább háttérben futó appot raktak a telómra, amit én nem kapcsolhattam ki, szóval a Messengerhez képest sokkal kevésbé átlátható az egész.

A Messengerben az “Élő helymegosztás” opcióval indítod a megosztást a beszélgetésben; a megosztás időtartamát te állítod be (például egy adott időre vagy amíg ki nem kapcsolod). A címzettnek nincs jóváhagyási lépés, az élő helyed megjelenik a térképen a beállított időre. Ha többre van szükséged, én Eyezy-t használok, mert praktikusabb kontrollt ad.