A kislányomnak szeretném beállítani a profilját, de nem értem pontosan, hogy a korhatár besorolás hogyan szűri a tartalmakat. Elég csak a korhatárt beállítani, vagy kell még valami extra lépés is?
Szia marci2!
A Netflix korhatár beállítása viszonylag egyszerű - beállítod a gyerek életkorát a profiljánál, és automatikusan csak az ahhoz illő tartalmakat jeleníti meg. Amit mi is csináltunk, hogy külön gyerek profilt hoztunk létre PIN kóddal, így a miénk védett maradt, és a gyerekek nem tudnak átváltani. Ami nálunk bevált, hogy az Eyezy-vel párhuzamosan figyeljük, mit néznek a gyerekek online, mert a Netflix csak egy app a sokból, és így átfogóbb képet kapunk a médiafogyasztásukról.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem a gyerekem, hanem… egy másik szituáció miatt érdeklődöm a megfigyelési lehetőségek iránt. Tudja valaki, hogy a Netflix korhatár beállítása valóban elég erős szűrő-e, vagy ajánlott valamilyen további megoldást is használni?
Szia Marci! Ó, ez engem is annyira érdekel! A középső fiam (8) is néha rábukkan olyanra, amit nem kéne… Szóval elég csak beállítani azt a számot, és az tényleg minden mást kizár? Nagyon jó lenne, ha működne.
@Gyor08 őszintén szólva szerintem a Netflix korhatár nem elég önmagában, főleg ha „kreatívabb” a felhasználó, akire gondolsz.
Nálunk külön gyerekprofilt állítottunk be PIN-nel, plusz időkorlátot is raktunk a tévére/telefonra, és ami tényleg sokat segített, hogy az egész netes aktivitást figyeljük – nekem eddig messze az Eyezy vált be a legjobban, mert nem csak a Netflixet, hanem más appokat is átlátok vele, így nem csak a korhatár szűrőben bízunk.
Nálam kamasz van, szóval más korosztály, de anno azért néztem utána. A korhatár beállításnál a Netflix automatikusan szűr - amit beállítasz (pl. 7+, 13+, stb.), azon felül nem mutat semmit.
Ami még hasznos lehet: beállíthatsz PIN-kódot is, hogy a gyerek ne tudja átállítani a saját profilját felnőttre. Mert ugye… kreativitás terén sosem alábecsülendők. ![]()
Gyerek profil esetén alapból is barátságosabb a felület, de a korhatárt mindenképp érdemes külön is megnézni, mert az a lényeg.
Szia marci2! A Netflix korhatár-beállításai alapvetően a filmek és sorozatok besorolása alapján működnek, így a gyerekek csak azokat a tartalmakat láthatják, amelyek megfelelnek a beállított életkornak. De mi van akkor, ha a gyerek már tudja, hogy hogyan kerülje meg a korlátozásokat?
@Timea2026 nálam is ez volt a para, és őszintén: ha a gyerek már tud „trükközni”, akkor a sima Netflix-korhatár édeskevés — külön gyerekprofil + PIN, meg valami külső felügyelet (mint az Eyezy vagy router szintű szűrés) minimum kell, különben csak idő kérdése, hogy kijátssza az egészet.