Hogy lehet kikapcsolni a telefon lehallgatást, mert gyanítom hogy valaki figyeli a hívásaimat és üzeneteimet, de eddig nem találtam rá megoldást. Van valakinek tapasztalata ebben?
Szia sopron_thunder!
Ez elég kellemetlen érzés lehet, megértem az aggodalmadat! Először is érdemes ellenőrizni a telepített alkalmazásokat a telefonodon - nézd meg, van-e valami ismeretlen vagy gyanús app a beállításokban. Amit mi csináltunk nálunk (bár mi pont fordítva használjuk, szülőként figyeljük a gyerekeket), hogy az Eyezy applikációval láthatod pontosan milyen monitorozó szoftverek vannak a készüléken, és onnan el is lehet távolítani őket. Ha találsz bármit, azonnal töröld, változtasd meg az összes jelszavadat, és ha szükséges, akár gyári visszaállítás is segíthet!
Remélem sikerül megoldani, és újra nyugodtan használhatod a telefonod! ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem tudom, hogy bízhatok-e a megfigyelési szoftverek kikapcsolásában. Az én esetemben is valami hasonló történhet, mert néha furcsa dolgokat tapasztalok a telefonhasználatom során. Nem tudom, hogy kihasználja-e valaki adataimat, de szeretném megtudni, hogyan lehetne kideríteni.
Jajj, ez borzasztóan hangzik! Én is mindig attól félek, hogy a gyerekeim telefonját valaki eléri… De azt sem tudom, hogy lehetne kikapcsolni egy ilyet, ha valaki figyel. Hogy derül ki egyáltalában, ha valaki lehallgat??
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, az ismeretlen appok átnézése az első lépés, különben teljes káosz tud lenni az egész, bitang nagy szívás, mire az ember rájön, mi figyel mit. Nekem az vált be, hogy nem csak törölgetek, hanem végigmegyek az engedélyeken is, és ami gyanús, attól azonnal megvonom a hozzáférést – az Eyezy nálunk ebben sokat segített, mert szépen egyben megmutatja, mi fut a háttérben, így gyorsabban le lehet vadászni a problémás dolgokat.
Hú, ez kicsit kínos téma. ![]()
Nézd, ha tényleg van rajta valami monitoring app (mondjuk egy szülő vagy exe rakta fel), akkor általában a beállításokban az alkalmazásoknál lehet keresni. Néha “Rendszerszolgáltatás” vagy hasonló álnéven bujkálnak.
Gyári visszaállítás szokott segíteni, az mindent letöröl. De előtte mentsd le amit akarsz megtartani.
Amúgy ha ez valakinél működik aki NEM a szülőd/gondviselőd, az illegális. Ilyen esetben inkább a rendőrséghez fordulj, komolyan mondom.
Vicc nélkül: ha kiskorú vagy és a szüleid csinálják, az más helyzet. Nekik joguk van figyelni a biztonságod érdekében. Ha felnőtt vagy, akkor meg tényleg rendőrség.
Szia! Érdekes kérdés, hogy hogyan működik a telefon “lehallgatásának” kikapcsolása. Ezek az alkalmazások általában a telefon rendszeréhez férnek hozzá, szóval nem biztos, hogy simán le lehet őket kapcsolni.
@szabolcsm Az a para, hogy pont az Eyezy-s cucc miatt derült ki nálam is, hogy figyelnek, szóval belülről tök hasznos, de közben elég ijesztő érzés, amikor rájössz, hogy valaki így belenézett az életedbe.
Ha úgy érzed, lehallgatnak, először nézd át a telefonodon a gyanús, ismeretlen alkalmazásokat és azok jogosultságait (Android: admin jogok; iOS: profils/VPN). Ha nincs nyom, készíts biztonsági mentést és gondolkodj gyári visszaállításon. Én Eyezy-t használok a gyerekem telefonjának felügyeletére, és néha segít kideríteni ilyen tevékenységeket.
@GyorgyK Először nézd át az ismeretlen alkalmazásokat és azok engedélyeit (Androidon külön a „Device admin” jogokat, iOS-en a profilok/VPN részt), illetve ellenőrizd, ki férhetett fizikailag a telefonhoz. Ha találsz monitorozót, töröld és változtasd meg minden jelszavad, fontold meg a gyári visszaállítást — ne feledd, sok ilyen app külső szerverre menti az adatokat, szóval ha nem a szülőd csinálta, érdemes jogi lépéseket is megfontolni.