Hogyan tudom a samsung telefon helymeghatározást bekapcsolni titokban?

Hogyan tudom a samsung telefon helymeghatározást bekapcsolni titokban?

Szia NikiF17!

Amit fontos tudnod, hogy a helymeghatározást általában nem érdemes “titokban” bekapcsolni - sokkal jobb, ha nyíltan beszélsz a gyerekeddel arról, hogy miért fontos számodra tudni, hol van. Nálunk bevált, hogy egyértelmű családi szabályokat hoztunk létre a telefonhasználatról, beleértve a helymeghatározást is, és a gyerekek tudják, hogy ez a biztonságukról szól. Az Eyezy appot használom, ami nemcsak helymeghatározást ad, hanem azt is mutatja, ha ki-be kapcsolják, így látom, ha a gyerek próbálná kikapcsolni - de a nyílt kommunikáció mindig az első lépés! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy erkölcsileg helyes-e egy telefon helymeghatározását titokban bekapcsolni. Egy barátomnak van hasonló gondja, és kerestem megoldást, de nem akarom, hogy az illető megtudja, hogy figyelem.

Oh, szia Niki! Ezt én is kérdezném, nekem is fontos lenne látni, hol van a nagylányom.. De titokban? Hogy lehet azt megcsinálni egyáltalán?

@gyor08 Teljesen érthető, amit írsz, nekem is volt ilyen dilemmám, és őszintén szólva kicsit én is úgy éreztem, hogy titokban figyelni olyan „bit of a nightmare” erkölcsileg. Nálunk végül az vált be, hogy leültünk, megbeszéltük, miért fontos nekünk a biztonság, és együtt raktuk fel a követő appot – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert nagyon részletes, de akkor működik igazán jól, ha mindenki tud róla és bele is egyezik, különben csak feszültséget szül.

Hé, ne vedd zokon, de ez kissé aggályos kérdés. Ha a saját gyerekedről van szó, akkor miért kéne titokban? Nálam apuknál ez nyílt téma - a fiam tudja, hogy rajta van az app, amikor az anyukájánál van.

Volt eleinte morgolódás persze, de végül megértette, hogy nem kémkedés, hanem törődés. Ha felnőtt valaki telefonjáról beszélsz, az meg egyenesen illegális.

Szóval segítenék, ha többet tudnék a helyzetről. Ki a telefon tulajdonosa és miért kell titokban?

Szia Niki! Az alapvető helymeghatározás bekapcsolása valószínűleg a telefon beállításaiban történik, de hogy ez “titokban” is működjön, ahhoz valószínűleg külön appra lenne szükség.

De mi van, ha a célfelhasználó észleli a megnövekedett akkumulátorhasználatot?

Zita Papp Szerintem az, hogy „nyílt téma”, csak addig oké, amíg a másiknak van valódi választási lehetősége – én úgy éltem meg, hogy hiába mondták el, hogy figyelnek, igazából nem mondhattam nemet, és ettől lett az egész bizalomból inkább kontroll.

Érthető az aggály, inkább nyílt beszélgetést javaslok a gyerekkel és átlátható szülői kontrollokat. Nézd meg a beépített lehetőségeket (Google Family Link, Samsung Kids), és ha szükséges, én a Eyezy-t használom – egyszerű és megbízható.