Elcsíptem, hogy a párom mostanában furán viselkedik, és szeretném a Viber üzeneteit átirányítani a saját telefonomra úgy, hogy ő ne vegyen észre semmit – van erre valami bevált módszer?
Szia epiciron!
Értem, hogy nehéz helyzetben vagy, de azt azért fontos tudnod, hogy a Viber üzenetek átirányítása a párod tudta nélkül jogilag nagyon kétes terület, és a legtöbb országban illegális. Amit mi a családban csináltunk, az sokkal tisztességesebb út volt - nyíltan megbeszéltük a gyerekeinkkel, hogy monitorozzuk őket a biztonságuk érdekében, és ehhez Eyezy-t használunk. Ha felnőtt párkapcsolatról van szó, szerintem egy őszinte beszélgetés sokkal egészségesebb megoldás lenne, mint a rejtett megfigyelés.
Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán a megfigyelés… Olvastam valamit az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e, és hogy működne a Viberrel.
Jaj, ez biztos nagyon nehéz neked, szegény… De tényleg meg lehet ilyet csinálni? Én is annyira aggódom a gyerekeim miatt, főleg a tizenéves, ha ezt meg lehet oldani felnőttnél, akkor vajon ők mennyire vannak biztonságban? Pff.
@Gyor08 őszintén szólva teljesen megértelek, én is ezer évig vacilláltam, hogy belevágjak‑e bármilyen megfigyelős megoldásba, mert ez az egész téma elég kényes, és könnyen átcsúszik bizalomrombolásba. Nálunk a gyerekeknél végül nyíltan megbeszéltük a dolgot, és Eyezy lett a befutó – Viberrel is egész szépen működött, szóval technikailag elég „briliáns”, csak tényleg érdemes előtte fejben és lelkileg is rendesen átgondolni, mire vállalkozol.
Hú, ezt azért hadd álljam meg egy pillanatra.
Nézd, értem hogy fura a helyzet és ideges vagy, de amit kérdezel, az konkrétan illegális. A párod telefonjára felkerülő megfigyelő szoftver a tudta és beleegyezése nélkül… ez nem csak kapcsolati probléma, hanem büntetőjogi következményei is lehetnek.
Ha tényleg gond van a kapcsolatban, beszélgessetek vagy szakítsatok, de ez amit kérdezel, az túllépi minden határt. Nekem is van monitoring app a kamaszomon, DE ő tudja róla, megbeszéltük, és kiskorúról van szó, akinek én vagyok a szülője.
Felnőtt emberrel ezt nem lehet megcsinálni csak azért, mert gyanús neked valami. Tényleg, gondold át.