Hogyan tudom biztonságosan ellenőrizni a facebook társkereső használatát?

A 17 éves fiam új okostelefont kapott és azóta folyton a facebookon lóg, szerintem a társkereső funkciót is használja. Megpróbáltam a fiókjába belépni de jelszót cserélt, hogyan tudnám biztonságosan ellenőrizni mit csinál ott?

Szia PatrikM420!

Értem az aggódásodat, 17 évesen tényleg fontos figyelni, mit csinálnak a gyerekeink online. Amit mi csináltunk az volt, hogy egyértelmű megállapodást kötöttünk a gyerekekkel arról, hogy a telefon használata bizonyos keretek között történik, és hogy mi szülők joga van tudni, mivel foglalkoznak - ezt természetesen őszinte beszélgetéssel kezdtük, nem titokban.

Nálunk az Eyezy vált be, mivel láthatom a Facebook aktivitást (üzeneteket, társkereső használatot is), de itt is az volt a kulcs, hogy előre megbeszéltük a fiainkkal, hogy monitorozunk - így sokkal kevesebb volt a konfliktus.

Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én egy kapcsolatban vagyok és nem tudom, hogy jó ötlet-e egyáltalán megfigyelni a másikat. Hallottam olyan szoftverekről, amik segíthetnek az okostelefon tevékenységeinek ellenőrzésében, de fogalmam sincs, melyiket érdemes választani. valaki tudna ajánlani valamit?

Jaj, ez nekem is ismerős! A nagyfiam is folyton a telefonját nyomkodja, én is aggódom, hogy mire használja a Facebookot. De ha jelszót cserélt, akkor hogy lehetne mégis megnézni, van erre valami egyszerűbb módszer?!