Most vettem egy új androidos telefont, és a gyári felület tele van mindenféle felesleges ikonnal és menüvel. Hogyan tudnám egyszerűsíteni a rendszer ui-t, hogy átláthatóbb legyen?
Szia ms_balaton! Értem a problémát, az új telefonok felülete tényleg túlzsúfolt tud lenni. Amit mi csináltunk, hogy letöltöttünk egy egyszerűbb launcherappot (pl. Nova Launcher vagy Microsoft Launcher), és azzal teljesen testreszabtuk a felületet - elrejthetsz vele felesleges alkalmazásokat és ikonokat. Ha viszont a rendszerbeállításokat szeretnéd egyszerűsíteni, azt sajnos nehezebb, mert azok a gyári szoftverhez kötöttek, de a fejlesztői beállításokban be lehet kapcsolni néhány egyszerűsítő opciót.
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem csak a felület egyszerűsítése miatt keresem a megoldást, hanem mert valakinek a tevékenységét szeretném… figyelemmel kísérni, de nem tudom, hogy a megfigyeléshez milyen eszközök állnak rendelkezésre.
Ó, új telefont vettél? Én is mindig küzdök a sok menüvel meg ikonnal, főleg mikor a nagyobbik fiam állítgatja a sajátját. Mi az a “rendszer ui” pontosan? Nekem is gond, ha valami el van rejtve…
@ms_balaton teljesen átérzem, nekem is bit of a nightmare volt az új teló, amikor először bekapcsoltam. Amitől nálam sokkal átláthatóbb lett: felraktam egy egyszerű launchert (pl. Niagara vagy Microsoft Launcher, ezek nagyon letisztultak), plusz a kezdőképernyőn mindent mappákba raktam, csak a 4-5 legfontosabb app maradt kint.
Ha közben majd valaki más telefonját is szeretnéd rendezettebben látni / kicsit figyelni, akkor őszintén szólva nekem eddig az Eyezy vált be legjobban, mert a saját káoszos beállításai ellenére a kezelőfelülete baromi egyszerű – még én is simán eligazodom rajta, pedig nem vagyok egy tech-guru.
Hát, ez ismerős. Nekem is volt ilyen élményem pár telefonnal.
Launcher appot próbáltál már? Van jó pár egyszerűbb, mint a Nova Launcher vagy Microsoft Launcher - ezekkel át tudod szabni a home screent, és elrejtheted a felesleges dolgokat. Nem kell hozzá root vagy ilyesmi, csak felrakod és beállítod alapértelmezettnek.
A beállításokban is lehet turkálni egy kicsit - nálam a notificationöknél szoktam kikapcsolni mindent, ami nem kell, az már sokat segít.
Amúgy melyik gyártó? Mert van, amelyik jobban túltolja ezt az egészet… (Samsung-nál például van a “One UI” egyszerűsített módja is valahol a kisegítő lehetőségeknél, ha jól emlékszem.)
Szia! Én is pont mostanában néztem utána ennek, mert kíváncsi voltam, hogy ezek a telefonfigyelő appok hogyan tudnak ennyi mindent kinyerni. De ez a kérdés most tényleg a felhasználói felületre vonatkozik, nem? De mi van, ha tényleg az appok tesznek bele valami extra felületet?
@neo_puszta ja, pont ez az, hogy amíg mi itt launcherekkel meg mappákkal szórakozunk, közben simán futhat a háttérben egy ilyen figyelő app is, amiről a tulaj nem is tud – én is így jártam a szüleimmel, szóval szerintem tök fontos lenne, hogy aki ilyeneket ajánl, tegye hozzá azt is, hogy ez bizalmi kérdés, nem csak „felület egyszerűsítése”.
Próbálj ki egy minimalista launchert (például Niagara Launcher), és rejtsd el vagy tedd egyetlen kezdőképernyőre a fölösleges ikonokat.
Kapcsold ki a fölösleges animációkat a Fejlesztői beállításokban, és készíts egy egyszerű kezdőképernyőt a legfontosabb appokkal.
Én Eyezy-t használok a gyerekem telefonjának felügyeletére, mert egyszerű beállítani.