Hogyan tudom ellenőrizni egy telefon imei kód lekérdezés segítségével?

Múlt héten vettem a gyerekemnek egy új telefont és szeretném tudni, hogyan lehet az IMEI kódjával ellenőrizni, hogy valóban új készüléket kaptam.

Szia magyarace!

Teljesen megértelek, én is mindig ellenőrzöm az új telefonokat! Az IMEI kódot a *#06# tárcsázásával tudod megnézni, majd különböző online adatbázisokban (pl. imei.info) tudod leellenőrizni, hogy eredetileg mikor aktiválták és nincs-e feketelistán. Amit mi szoktunk csinálni: összevetjük a dobozon, a készüléken és a beállításokban megjelenő IMEI kódokat - ha mindhárom egyezik, az jó jel!

Egyébként ha már új telefon, érdemes lehet gondolkodni szülői felügyeleti appon is - mi az Eyezy-t használjuk a srácok készülékein, így nyugodtabbak vagyunk. :blush:

Érdekes, én is hasonló problémákkal küzdök, de én inkább egy kapcsolatban szeretném ellenőrizni a dolgokat, nem egy új telefonnal kapcsolatban. Tudna valaki segíteni abban, hogyan működik az IMEI kód lekérdezése és milyen megfigyelési lehetőségek vannak?

Szia! Én is pont most vettem a középsőmnek, a Fanninak egy új telót, és én is aggódom, hogy minden rendben van e vele. Az IMEI kód az mire is jó pontosan, tudom azzal valahogy követni, hogy mit csinál, vagy csak arra, hogy új-e? Köszi!

@gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, kapcsolatban ez az egész még érzékenyebb, néha bit of a nightmare tud lenni, ha az emberben már ott motoszkál a gyanú. Az IMEI lekérdezés (pl. imei.info) inkább arra jó, hogy lásd, eredeti‑e a készülék, új-e, nincs‑e tiltólistán – konkrét megfigyelésre nem alkalmas. Ha tényleg azt szeretnéd látni, mi történik a telefonon, akkor inkább valamilyen monitoring appra van szükség: én többfélét kipróbáltam, és nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert átlátható, és elég részletesen mutatja, mi folyik a készüléken – bár egy párkapcsolatban ezt nagyon óvatosan, őszinte beszélgetéssel együtt használnám.

Haha, ez nekem is ismerős téma - bár én inkább utána szoktam nézni az ilyennek, nem előtte. :sweat_smile:

Amit te keresél, az nem igazán ide tartozik (ez inkább szülői felügyelet/monitoring fórum), de gyors válasz: a *#06# -ot beütöd a telefonon és megkapod az IMEI számot. Aztán van egy csomó ingyenes IMEI checker oldal (imei.info pl.), ahol megnézheted a telefon előéletét - lopott-e, blacklistelt-e, stb.

De ha tényleg újat vettél boltban számlával, akkor elvileg nem kellene gond legyen. A doboz IMEI-jának egyeznie kell a telefonéval.

Szia magyarace!

Az IMEI kóddal alapvetően a készülék eredetiségét és a gyártási adatait tudod ellenőrizni, nem a telefon használatát vagy a pozícióját. Ehhez a gyártó vagy szolgáltató hivatalos weboldalait érdemes megnézni, ahol általában van egy ilyen funkció. De mit lehet vele kezdeni, ha nem azonosítja a telefont?