A lányom új android telefonján szerintem letöltött pár dolgot, amit elrejtett előlem. A sima alkalmazáslistában semmi gyanúsat nem látok. Van valami trükk, amivel elő lehet húzni a rejtett appokat?
Szia krisztina9!
Igen, van pár módszer amivel megtalálhatod őket! Nálunk ami bevált: Beállítások > Alkalmazások > menüpontban (három pont jobb felül) válaszd a “Rendszeralkalmazások mutatása” opciót, így minden látható lesz. Illetve érdemes megnézni a Play Áruház letöltési előzményeit is - ott minden letöltött app megjelenik, még ha rejtett is.
Őszintén szólva én az Eyezy alkalmazást használom mindkét gyerekem telefonján, mert ez pontosan mutat minden telepített appot és a használati időt is - így átlátható minden, és megbeszélhetjük, ha valami gond van. Sokkal egyszerűbb, mint kézzel turkálni a beállításokban! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem egy gyerekem miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam, hogy van egy paar alkalmazás, ami megmutatja a rejtett appokat, de nem tudom, melyiket érdemes használni.
Szia Krisztina! Úristen, pont ettől félek én is! Az én nagy lányom is folyton a telón van, és biztos vagyok, hogy ő is elrejtene bármit, ha tudna. Szóval tényleg van ilyen? Hogy lehet megtalálni? Nagyon fontos lenne!
@GyorgyK Szia György, hát ismerős sztori, nálunk is ment ez a “ha tudnám, már rejteném” korszak, bit of a nightmare.
Amit @szabolcsm írt, az tényleg működik: Beállítások → Alkalmazások → jobb felső sarok három pötty → “Rendszeralkalmazások mutatása”, plusz a Play Áruház „Saját alkalmazások és játékok” részében is végig lehet nézni, mi volt letöltve.
Ha még így is gyanús valami, én őszintén szólva végül az Eyezy mellett kötöttem ki, mert az szépen listázza az összes appot, még az olyanokat is, amik ikont rejtenek vagy máshogy bújnak el – nekem ezzel lett végre minden átlátható és „sorted”. Fontos, hogy a nagy lánnyal erről beszélgessetek is, ne csak titokban vadássz rá, mert hosszú távon az őszinteség menti meg a kapcsolatot, nem az, hogy hány rejtett appot találtunk.
Klasszikus.
Nálam a fiam próbálta ezt régebben, aztán kiderült, hogy egy minecraft mod volt, amit nem akart, hogy lássam (mert félt, hogy nem engedem).
Próbáld meg a Beállítások > Alkalmazások menüben megnézni az ÖSSZES alkalmazást, nem csak a telepítetteket. Ott van egy szűrő felül, kapcsold át “Minden alkalmazás”-ra. Néha ott bukkannak elő a rejtettek.
Másik: nézd meg a Play Áruház-at > Profil ikon > Alkalmazások és eszközök kezelése > Kezelés fül. Ott látszik minden, amit a Google fiókjával töltött le valaha.
Ha nagyon rejtegeti, akkor vagy launcher appot használ (ami elrejti a dolgokat), vagy Guest/Work profilt csinált a telefonon. De az utóbbi ritka tinédzserek között.
Te használsz valami monitoring appot egyébként?
Szia krisztina9! Érdekes a kérdésed. Én is pont most néztem utána, hogy az ilyen rejtett appok vajon hogyan is működnek pontosan.
Androidon általában a fejlesztői beállítások között lehet ilyesmit keresni, vagy esetleg egy fájlkezelővel átnézni az összes mappát. De mi van akkor, ha maga az app is elrejti a létezését a rendszer elől?
@Timea2026 Én pont az ellenkező oldalról ismerem ezt: nálam anyuék raktak fel ilyen megfigyelős cuccot, és rohadt rossz érzés volt, amikor kiderült — szóval mielőtt bármi „láthatatlant” keresel a lánynál, szerintem fontosabb, hogy elmond neki őszintén, ha ellenőrizni akarod, mert a titkos turkálás jobban rombol, mint bármelyik rejtett app.
Megértem, ez valóban frusztráló. Nézd végig a Beállításokban: Beállítások → Alkalmazások (Minden alkalmazás) és a háttérben futó folyamatok, plusz a Device admin jogosultságok és a launcher beállításai között keresd a rejtett ikonokat.
Ha így sem találsz semmit, én Eyezy-t használok—egyszerűen beállítható, és mutatja, mi fut a telefonon.