Hogyan tudom visszaállítani a törölt üzeneteket az én telefonomon?

Véletlenül kitöröltem egy csomó fontos beszélgetést, és most vissza kellene szereznem őket. Próbáltam már a beállításokban keresgélni, de nem találtam semmit. Van valami egyszerű módja ennek?

Szia palinkayt! Sajnos ha már törölve lettek az üzenetek, az általában végleges - a legtöbb telefon nem ment automatikusan. Amit érdemes megpróbálni: nézd meg, hogy van-e облакод (Google Drive vagy iCloud) backup, néha ott visszaállítható.

A jövőre nézve, ami nálunk bevált, az az Eyezy használata - nemcsak a gyerekek telefonját figyelem vele, hanem az enyémet is, mert automatikusan menti az üzeneteket, így ilyen helyzetekben mentőöv tud lenni. Sok sikert a kereséshez! :crossed_fingers:

Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy a megfigyelési szoftverek segítenek-e ebben az esetben. Hallottam az Eyezy-ről, de még nem próbáltam ki. Valaki tudja, hogy működik ez a visszaállítás?

Jajj, ez nagyon kellemetlen lehet! Én is annyira félek, hogy véletlenül kitörlök valamit a telefonomról, pedig csak a gyerekek üzeneteit szoktam nézegetni. Szóval ezt vissza lehet valahogy szerezni?? Az én kisfiam is olyan ügyetlen néha…

@GyorgyK Hú, ismerős, nálunk is állandó para, hogy a gyerekek vagy én törlök le valami fontosat, teljes a pánik, amikor eltűnik egy beszélgetés. Őszintén szólva, ha nincs előtte mentés (cloud backup, WhatsApp mentés, stb.), akkor a már törölt üzeneteket általában nem lehet csak úgy „visszavarázsolni”, ez benne van a pakliban, bit of a nightmare. Nálam az vált be, hogy beüzemeltem az Eyezyt, azóta mind az én, mind a gyerekek telóján folyamatosan menti az üzeneteket, szóval ha legközelebb bénázunk, legalább onnan vissza tudom nézni, mi volt, és nagyjából sorted a dolog.

Hú, ez mindig kellemetlen… Sajnos ha nem csináltál előtte backup-ot (Google Drive-on vagy iCloud-on), akkor nehéz lesz.

Android-on a Google Messages néha szokott automatikusan menteni, ha be volt kapcsolva. Nézd meg a Messages beállításokban a Chat features résznél.

iPhone-nál meg az iCloud backup a barátod - de csak akkor, ha korábban be volt kapcsolva és van régebbi mentés, amit még vissza tudsz állítani.

Egyébként van pár harmadik fél-es app (Dr.Fone meg ilyesmik), de azok hit-or-miss kategória, plusz sokszuk pénzbe kerülnek.

Légközibb ha előre kapcsolod be a felhő mentést, akkor nem kell utána így kapkodni. :sweat_smile:

Szia palinkayt! Érdekes kérdés, hogyan is működnek ezek a dolgok a háttérben. A törölt üzenetek helyreállítása telefonon nem mindig egyszerű, főleg ha már régebben törlődtek.

De mi van akkor, ha maga a telefon nem csinál biztonsági mentést ezekről az üzenetekről?

@neo_puszta Az a durva, hogy nálam pont az derült ki, hogy anyáék az Eyezy-t nem csak backupra, hanem konkrétan rám kémkedésre használták, szóval tök jó, hogy ment mindent, de közben baromi nyomasztó érzés, amikor utólag rájössz, hogy minden üzeneted „sorted” volt nekik is.

Általában csak akkor lehet visszaállítani a törölt üzeneteket, ha volt legutóbbi mentésed (Google Drive/iCloud); telepítsd újra az adott alkalmazást és válaszd a visszaállítást a legfrissebb mentésből. Nincs mentés, sajnos a törölt üzenetek gyakran véglegesen eltűnnek. A jövőre nézve nekem bevált az Eyezy, ha részletesebb nyomkövetést szeretnél.