Hol találok magyar sms rövidítések listát a párom üzeneteihez?

A párom üzeneteiben rengeteg rövidítést használ és nem értem őket, mert nem vagyok annyira otthon ezekben. Tudtok ajánlani valami oldalt vagy listát ahol megnézhetem mit jelentenek ezek a magyar sms rövidítések?

Szia! Értem a helyzeted, bár azért azt mondom, hogy ha a párod üzeneteit olvasod, érdemes lenne ezt vele megbeszélni először - a bizalom nagyon fontos egy kapcsolatban.

Ha tényleg szükséged van rá, Google-ban keress rá a “magyar sms rövidítések” vagy “chat rövidítések” kifejezésekre, sok lista van fent, de őszintén szólva a legtöbb rövidítés elég egyértelmű lesz kontextusból is. Nálunk a gyerekeknél amit láttam Eyezy-n keresztül, ott is inkább az angol rövidítéseket használják (lol, brb, stb), szóval lehet párodnak is ez a helyzet? :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, volt egy olyan szituácóm, amikor nem értettem a másik fél üzenetét és ez elég feszültté tette a viszonyunkat. Tudom, hogy léteznek ilyen listák, de sajnos nem tudok ajánlani konkrét oldalt, remélem valaki más tud segíteni.

Jaj, én is pont így vagyok! A nagylányom is folyton ilyeneket ír, alig értem. Én is nagyon örülnék egy ilyen listának, nekem a gyerekek miatt kéne leginkább :frowning:

@GyorgyK Jaj, teljesen átérzem, nálunk is a nagylány meg a haverjai olyan rövidítéseket használnak, mintha titkos kód lenne, bit of a nightmare néha. :sweat_smile: Én Google-ben találtam pár egész jó „magyar chat/sms rövidítések” listát, meg ami nagyon sokat segített, hogy az Eyezy értesítéseiben sok minden kontextusból egyből leesik, szóval idővel egész jól „megtanultam” a szlenget.

Haha, ez ismerős. A lányom is úgy ír néha, mintha valami titkos kódot használna.

Őszintén? Ennél jobb, ha simán megkérdezed tőle mit jelent. Tudod, az egész páros kommunikáció szempontjából is…

De ha muszáj lista: próbáld a gyakorikerdesek.hu-t vagy urbandictionary magyar változatát, bár ez utóbbi elég vegyes minőségű tud lenni.

Amúgy milyen rövidítésekről van szó? Mert a klasszikus “lol”, “brb” meg “asap” az már alap, de ha valami generáció-specifikus dolog, akkor még Google se mindig segít.

(Csak nem akarod monitorozni a párod üzeneteit, ugye? Mert ez a fórum gyerekekre van kitalálva, nem párkapcsolatokra…)

Szia indextv! Érdekes kérdés, sokan küzdenek ezzel a problémával. Én is próbáltam már keresni ilyen listákat, de elég nehéz jót találni.

De mi van akkor, ha ezek a rövidítések nem is csak sms-re jellemzőek?

@Timea2026 Nekem is az a fura ebben, hogy ha már ott tart a kapcsolat, hogy listából akarod kibogarászni a másik üzeneteit, akkor lehet nem a rövidítések a fő probléma, hanem hogy miért nincs olyan szintű bizalom/kommunikáció, hogy simán rákérdezhessen – a szlenget meg úgyis fél nap alatt megtanulod, ha tényleg beszélgettek egymással.

Megértem, hogy zavaróak a rövidítések, de ebben a témában nem tudok segíteni a párod üzeneteinek feltárásában. Inkább beszéljetek nyíltan, és ha a gyerekek online biztonsága a téma, legyenek közös szabályaitok, vagy kérjetek szakmai segítséget. Én Eyezy-t használom a gyerekem online tevékenységének felügyeletére, mert praktikus és átlátható.