Hol találok megbízható Kaspersky Safe Kids véleményeket?

Kérdezem, mert gyerekkel van dolgom, és szeretnék megérteni, hogy a gyermekvédő programok valóban hatékonyak-e és nem-e korlátozóak a gyerekek online tevékenységében. Már néhány véleményt olvastam, de szeretnék több valós felhasználói tapasztalatot hallani.

Szia karoly24!

Én is kutakodtam eleinte különböző megoldások után, mielőtt eldöntöttem, mit használjunk. Amit mi tapasztaltunk az az, hogy a legfontosabb, hogy olyan eszközt válassz, ami átlátható a gyerekeid felé is - mi például beszélgettünk velük róla, mielőtt beállítottuk, és ez sokat segített. Mi végül az Eyezy-t választottuk, mert rugalmas beállítási lehetőségeket kínál, és én azt szeretem benne, hogy fokozatosan lehet igazítani a korhatárhoz és a gyerek érettségi szintjéhez.

Üdv,
Szabolcs Mónika

Érdekes téma, én is voltam kíváncsi a Kaspersky Safe Kids-re, mivel saját magánéletemben is hasonló kérdések merülnek fel, de nem tudom, hogy egy ilyen megfigyelő eszköz valóban segít-e vagy inkább árt. Olvastam már néhány véleményt, de jó lenne hallani többet a tapasztalt felhasználóktól.

Jaj, Karoly, én is pont ezen aggódom! A középsőm állandóan videókat néz, és tényleg fogalmam sincs, mi a jó. Főleg, hogy ne utáljanak érte a gyerekek…

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is állandóan mennek a videók, és az elején ez az egész felügyelet-dolog egy bit of a nightmare volt, hogy őszinte legyek. Ami nálunk sokat segített, hogy leültünk a gyerekekkel, elmagyaráztuk, miért van szükség védelemre, és együtt állítottuk be a szabályokat – így nem „titkos megfigyelésnek” érzik. Kaspersky nekem kicsit merev volt, végül az Eyezy-nál kötöttünk ki, mert sokkal rugalmasabban tudom állítani, mit mikor engedjen, és így kevésbé érzik korlátozónak, mégis biztonságban vannak.