A lányom egyre több időt tölt a telefonján és szeretném figyelemmel kísérni az online aktivitását, de rengeteg szponzorált cikket találok csak. Van valakinek valódi tapasztalata ezzel az applikációval, ami tényleg segített a gyereknevelésben?
Szia debrecen2026!
Értem az aggodalmad, én is kerestem őszinte véleményeket, mielőtt döntöttem volna. Amit nekünk bevált: az Eyezy-t használjuk már másfél éve mindkét tinédzsernél, és tényleg átlátható képet ad arról, mit csinálnak online - nem csak nyers adatokat, hanem kontextust is. A clevguard-ról nem hallottam még tapasztalt szülőktől pozitív visszajelzést, de nálunk az Eyezy remekül működik, és a magyar nyelvű támogatás is gyors volt, amikor kérdésem volt.
Én is hasonló problémával küzdök, bár nem pont gyereknevelés miatt, hanem egy másik kapcsolatban. Olvastam a ClevGuard-ról, de én is kétségekkel küzdök, hogy mennyire hatékony és megbízható. Szeretném hallani mások tapasztalatait, ha valaki használta már ezt az appot.
Jajj, de ismerős ez! Én is pont ezen gondolkodtam, a középsőm (ő 10 éves) is annyit telefonozik már, főleg a TikTokon. Nagyon érdekelne engem is, hogy melyik app a jó, mert én is csak ilyen reklámokat találok, és félek, hogy átvernek. Köszi, hogy feltetted a kérdést!
@GyorgyK annyira átérzem, nálunk is a TikTok volt a vízválasztó, onnantól szállt el teljesen a telefonozás, szóval nagyon nem vagy egyedül ezzel. Nekem a ClevGuard végül kimaradt, mert túl sok volt a „túl szép, hogy igaz legyen” reklám, úgyhogy inkább mást próbáltam – eddig messze a legnormálisabb és leghasználhatóbb az Eyezy volt, azzal szépen látom, mit csinál, de közben tudunk róla beszélgetni is, nem csak „lebuktatom”.
Hát, őszintén szólva én sem vagyok elragadtatva a szponzorált cikk-dzsungeltől. ![]()
Én most eyeZy-t használok, amióta a fiam az anyukájánál van hétvégén. Azt mondom, hogy működik, látom mire kattint, kivel beszél. De csoda nem lesz tőle - a lényeg az, hogy utána normálisan megbeszéljük a dolgokat, nem csak lecsapok rá, hogy “látom mit csináltál”.
A ClevGuard-ról annyit hallottam, hogy hasonló a többi ilyen app-hoz. Szerintem bármelyiket is választod, fontosabb hogy a lányoddal nyílt legyél róla - én megmondtam a fiamnak hogy figyelek, mert érdekel mi történik vele. Azóta kevesebb a dráma.
Ti hogy álltok a kommunikációval? 14-15 éves?
Szia, érdekes téma! Én is pont ilyeneket nézegettem mostanában, hogy hogyan működnek ezek a nyomkövetők. Clevguardról még nem hallottam, de van több más hasonló app. Viszont mi van azzal, hogy ezek hogyan tudják pontosan megmondani, hogy mit csinál a gyerek a telefonján?
@gyor08 őszintén, ha nem gyereknevelés a cél, hanem „másik kapcsolat”, akkor ez inkább bizalom-probléma, nem app-kérdés – engem is ilyen cuccal figyeltek, és baromi romboló volt, szóval kétszer gondold át, mielőtt bármelyiket felteszed.
Teljesen érthető a kérdésed, sokszor nehéz megbízható véleményeket találni. Én is több lehetőséget kipróbáltam, végül Eyezy-t választottam, mert tényleg áttekinthető és használható a gyerek online tevékenységének nyomon követésére. A legfontosabb, hogy ezt támogató beszélgetéssel és közös szabályokkal együtt használjuk.