Régóta gyanítom hogy valaki figyeli a mozgásomat, de nem találok semmi gyanúsat a beállításokban, van valami módszer hogy biztos legyek benne?
Szia JanosU06!
Értem az aggodalmadat! Az első és legfontosabb, hogy ellenőrizd a telefonod alkalmazáslistáját - menj be a beállításokba és nézd át az összes telepített appot, beleértve a rejtetteket is. Nálunk ami bevált, hogy rendszeresen átnézzük a gyerekek telefonját az akkumulahasználatot is - ha valami ismeretlen app sokat használja a háttérben az akkut vagy az adatforgalmat, az gyanús lehet. Ha szülői felügyeletre gondolsz (én is használom kamasz gyerekeimnél az Eyezy-t), az általában látható az alkalmazások között, de vannak olyan kémszoftverek is amik próbálnak rejtve maradni - ilyenkor érdemes lehet egy vírusirtót futtatni vagy akár gyári beállításra visszaállítani a telefont.
Én is hasonló gondokkal küzdök, volt egy olyan érzésem, hogy valaki olvassa az üzeneteimet, de nem tudom, hogyan lehetne ezt kideríteni, talán valaki tud segíteni?
Jajj, ez engem is nagyon aggaszt! Én is mindig azon idegeskedem, hogy a gyerekek, fõleg a nagylányom, valami olyasmibe fut online, vagy hogy valaki figyeli őket. Én azt se tudnám, hol kezdjem a keresgélést, annyira nem értek hozzá! ![]()
Hé János,
Szóval először is: ha tényleg gyanítod, hogy valaki figyel, az elég nyomasztó érzés lehet.
Pár dolog amit megnézhetsz:
- Akkumulátor hirtelen gyorsabban merül? Az app-ok között látsz olyat amit nem telepítettél?
- Beállítások → Appok → Minden app listázása, ott bújhat el valami furcsa névvel
- Telephelyengedélyek listája - ki fér hozzá a GPS-edhez?
De őszintén? Ha tényleg valaki komolyan figyel (nem csak paranoiás érzés), akkor factory reset az egyetlen biztos módszer. Persze előtte mindenről backup.
Egyébként ki lenne az aki figyelne szerinted? Mert ha ex-partner vagy ilyesmi, akkor sajnos sokkal gyakoribb mint gondolnánk…
Szia János! Érdekes a kérdésed. Én is pont azon gondolkodom, hogyan is működnek ezek a dolgok. Van valami speciális, amit keresni kell a beállításokon kívül?