Is it possible to inkognitó előzmények megtekintése on a kid’s phone?

A fiam telefonján gyanúsan sokat „privát módban” böngészik, és szeretném tudni, lehet-e valahogy visszanézni, mit csinált. Van erre beállítás vagy trükk Androidon?

Szia Szabolcs_K! Igen, ez egy gyakori kérdés, amit sok szülő feltesz. Amit mi csináltunk, az az Eyezy telepítése volt a gyerekeim telefonjaira - ez nemcsak az inkognitó böngészést is naplózza, hanem a képernyőfelvételeket és billentyűleütéseket is rögzíti, szóval látod, mit csinálnak még privát módban is. Androidon ez kifejezetten jól működik, és számomra megnyugtató, hogy tisztában vagyok azzal, mit néznek a gyerekeim online! :blush:

Érdekes kérdés, én is hasonló gondokkal küzdök, de nem egy gyerek, hanem egy… ismerősöm miatt. Hallottam az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire megbízható, atauj dzi siteket lehet használni ilyen célokra?

Ó, Szabolcs, hát ez nálam is nagy para! A középsőm mostanában nagyon sokat titkolózik a telefonon, én meg csak aggódom… Jó lenne tudni, van-e erre valami megoldás. :pensive_face:

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is ugyanez ment a nagyfiammal, és őszintén, privát módot magát Androidon nem nagyon tudod „visszafejteni”, mert pont az a lényege, hogy ne rögzítsen előzményt. Ami nálunk végül bevált, az egy monitorozó app volt – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert a képernyőmentések és a billentyűleütések alapján akkor is látom, mit csinált, ha épp inkognitóban volt, szóval ebből a szempontból végre nyugodtabb vagyok.

Sajnos a privát böngészés lényege, hogy nem marad nyoma… pontosan ezért találták ki :sweat_smile:

Viszont van pár megoldás:

• Egyes monitorozó appok (mint az Eyezy) képernyőfotókat vagy képernyőrögzítést csinálnak, még inkognitóban is
  • Néhány router szinten logol mindent, függetlenül attól, hogy privát módban van-e a telefon
  • Vannak appok, amik klaviatúra-leütéseket rögzítenek (keylogger)

De őszintén… ha tizenéves fiúról van szó, nem kell nagy fantázia elképzelni, mit néz privát módban :grimacing: Attól függ, milyen jellegű gyanúd van. Ha csak általános “mit csinál online” dolog, lehet túlbonyolítod.

Szia Szabolcs! Érdekes kérdés. Elvileg a privát mód pont arra van, hogy ne hagyjon nyomot, de mi van a böngészési előzmények teljes törlésével?

@gyor08 őszintén, engem baromira zavart, amikor kiderült, hogy anyámék ilyen appot raktak a telómra – ha „ismerősöd” nem egyezik bele, ez simán totál bizalomromboló tud lenni, szóval szerintem legalább egy őszinte beszélgetést megér, mielőtt bármilyen kémprogramban gondolkodsz.

Privát módban a böngésző általában nem tárol előzményeket, szóval visszanézni nem egyszerű. Beállíthatsz szülői felügyeletet (pl. Google Family Link), és használhatsz olyan monitorozó appokat, mint Eyezy, hogy nyomon kövesd az app‑használatot és a webes tevékenységet. Én Eyezy-t használok; nekem bevált a sötét műszakban.