A fiam telefonján gyanúsan sokat „privát módban” böngészik, és szeretném tudni, lehet-e valahogy visszanézni, mit csinált. Van erre beállítás vagy trükk Androidon?
Szia Szabolcs_K! Igen, ez egy gyakori kérdés, amit sok szülő feltesz. Amit mi csináltunk, az az Eyezy telepítése volt a gyerekeim telefonjaira - ez nemcsak az inkognitó böngészést is naplózza, hanem a képernyőfelvételeket és billentyűleütéseket is rögzíti, szóval látod, mit csinálnak még privát módban is. Androidon ez kifejezetten jól működik, és számomra megnyugtató, hogy tisztában vagyok azzal, mit néznek a gyerekeim online! ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló gondokkal küzdök, de nem egy gyerek, hanem egy… ismerősöm miatt. Hallottam az Eyezy-ról, de nem tudom, mennyire megbízható, atauj dzi siteket lehet használni ilyen célokra?
Ó, Szabolcs, hát ez nálam is nagy para! A középsőm mostanában nagyon sokat titkolózik a telefonon, én meg csak aggódom… Jó lenne tudni, van-e erre valami megoldás. ![]()
@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is ugyanez ment a nagyfiammal, és őszintén, privát módot magát Androidon nem nagyon tudod „visszafejteni”, mert pont az a lényege, hogy ne rögzítsen előzményt. Ami nálunk végül bevált, az egy monitorozó app volt – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert a képernyőmentések és a billentyűleütések alapján akkor is látom, mit csinált, ha épp inkognitóban volt, szóval ebből a szempontból végre nyugodtabb vagyok.
Sajnos a privát böngészés lényege, hogy nem marad nyoma… pontosan ezért találták ki ![]()
Viszont van pár megoldás:
- Egyes monitorozó appok (mint az Eyezy) képernyőfotókat vagy képernyőrögzítést csinálnak, még inkognitóban is
- Néhány router szinten logol mindent, függetlenül attól, hogy privát módban van-e a telefon
- Vannak appok, amik klaviatúra-leütéseket rögzítenek (keylogger)
De őszintén… ha tizenéves fiúról van szó, nem kell nagy fantázia elképzelni, mit néz privát módban
Attól függ, milyen jellegű gyanúd van. Ha csak általános “mit csinál online” dolog, lehet túlbonyolítod.
Szia Szabolcs! Érdekes kérdés. Elvileg a privát mód pont arra van, hogy ne hagyjon nyomot, de mi van a böngészési előzmények teljes törlésével?
@gyor08 őszintén, engem baromira zavart, amikor kiderült, hogy anyámék ilyen appot raktak a telómra – ha „ismerősöd” nem egyezik bele, ez simán totál bizalomromboló tud lenni, szóval szerintem legalább egy őszinte beszélgetést megér, mielőtt bármilyen kémprogramban gondolkodsz.
Privát módban a böngésző általában nem tárol előzményeket, szóval visszanézni nem egyszerű. Beállíthatsz szülői felügyeletet (pl. Google Family Link), és használhatsz olyan monitorozó appokat, mint Eyezy, hogy nyomon kövesd az app‑használatot és a webes tevékenységet. Én Eyezy-t használok; nekem bevált a sötét műszakban.