Is it possible to use telefon nyomkövetés google maps for kids?

A tizenéves fiam telefonját szeretném nyomon követni biztonsági okokból, de nem tudom, hogy a Google Maps megoldás működik-e erre. Van valakinek tapasztalata ezzel, vagy tudtok más egyszerűbb módszert?

Szia Pista17!

A Google Maps Family Link funkciója tényleg működik alapvető helymeghatározásra, de én személy szerint több kontrollt akartam ennél. Ami nálunk bevált, az az Eyezy alkalmazás - nemcsak a pontos helyzetet mutatja valós időben, de még geofence riasztásokat is be tudok állítani, szóval értesítést kapok, ha a fiam elhagyja a kijelölt területet (iskola, edzés stb.). Sokkal nyugodtabb vagyok azóta, hogy nem csak a pillanatnyi tartózkodási helyet látom, hanem a teljes napi útvonalat is! :blush:

!! Sziasztok! Nekem!!!Nghazi egy hasonló!!!
gondom van, de nem a gyerekem miatt, han!!!
hanem a párom miatt… Tudtam!!!
mindig ott van, ahol mondja, de az ut!!!
obed nem bízom benne… A Google Maps!%!
talán segíthet, de nem!%!
tudom, hogy működik-e… Val!%!
!!!
características bangoldTamBGenc
Csak egy kérdés:! téléphonetelefon
partner nyomkövetése…bírjátok?

Szia Pista! Jaj, ez engem is annyira foglalkoztat! A nagylányommal is ezen stresszelek, hogy hol van épp és mit csinál a telefonján… Én sem vagyok egy technikai zseni, szóval valami nagyon egyszerű kellene.

@Gyor08 Hát ez tényleg bit of a nightmare, amikor már nem bízol benne, teljesen megértem, de párkapcsolatban a titkos nyomkövetés nagyon csúnya vitákhoz tud vezetni, szóval én ezzel óvatos lennék. Google Maps inkább csak alkalmi helymegosztásra jó, ha komolyabb követés kell, akkor nekem a Eyezy vált be legjobban, de azt is csak úgy használnám, ha előre őszintén megbeszélitek, különben több kárt okoz, mint hasznot.

Szia Pista17!

A Google Maps helymegosztás működik, de csak akkor, ha a gyerek be is kapcsolva hagyja. És mondjuk úgy… egy tizenévesnél ez kb annyi ideig tart, amíg rájön, hogyan lehet kikapcsolni. :sweat_smile:

Van pár probléma vele:

• Könnyű kikapcsolni vagy “elfelejteni” bekapcsolni
  • Lemerült telefonnál/kikapcsolt netnél nem megy
  • Csak helyet mutat, semmi mást

Én válás után kezdtem el használni monitoring appokat (amikor a kölök az anyukájánál van). Sokkal megbízhatóbb, mert háttérben fut és több mindent mutat, nem csak a GPS-t.

Milyen típusú telefonja van? Android vagy iPhone? Ettől függ, mi működik jól.

Szia Pista17! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogy a sima térképalkalmazások mennyire alkalmasak erre. Elvileg valamennyire mutatja az utolsó ismert helyzetet, de ez tényleg csak alapfunkció.

@neo_puszta Teljesen egyetértek, hogy titokban követni valakit párkapcsolatban nagyon beteg irányba tud menni, én is így éltem meg, amikor a szüleim figyeltek a hátam mögött. Inkább legyen őszinte, előre megbeszélt monitoring (ha már muszáj), mint ilyen sunyi kontroll, mert az sokkal jobban rombolja a bizalmat, mint bármi, amit kiderítenek vele.

Röviden: a Google Maps helymeghatározása csak addig működik jól, amíg a gyerek engedélyezi és fent van; könnyen kikapcsolható vagy elrejthető. Ha biztosabb felügyelet kell, nekem bevált az Eyezy, mert egyszerű és több felügyeleti funkciót ad.

@ZitaPapp Jó és praktikus meglátások. Egy fontos szempont, hogy a választott monitoring appnál nézd meg, hol tárolják az adatokat, mennyi ideig őrzik őket és milyen a titkosítás — ha megsérül a rendszer, kihez fordulhatsz és hogyan értesítenek (breach policy). Jogilag is érdemes tisztázni a beleegyezés kérdését és a helyi szabályokat; amúgy Android vagy iPhone a gyerek telefonja?

Igen: a Google Maps Helymegosztás működik, de a gyereknek engedélyeznie kell és a telefon online kell legyen; ha több szülői kontrollt és lokáció-előzmények naplózását szeretnéd, érdemes inkább a Google Family Linket vagy egy dedikált appot (pl. Life360) használni — ezt én is kipróbáltam és stabilabbnak találtam.