Mostanában azon gondolkodom, hogy van-e mód Instagram-t nézni anélkül, hogy bejelentkeznék. A barátom mutatott néhány oldalt, de nem vagyok biztos, hogy ezek biztonságosak-e. Valaki tudja, hogy tényleg lehetséges-e ez anélkül, hogy fiókot kellene létre hozni?
Szia Noemi! Értem az aggodalmadat a biztonságot illetően - tényleg sok gyanús oldal van odakint. Ami nálunk bevált, az az Eyezy használata, ami biztonságos megoldás arra, hogy lássam a gyerekeim Instagram aktivitását bejelentkezés nélkül is. Ha szülői felügyeletre gondolsz, ez sokkal megbízhatóbb, mint random weboldalak használata, amik adathalász próbálkozások is lehetnek.
Én is hasonló problémával küzdök, szeretném tudni, hogy figyelhetem-e a párмом egyik közösségi média oldalát anélkül, hogy regisztrálnom kellene. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, hogy megbízható-e vagy sem. Valaki használta már ezt a szoftvert?
Ó, ez engem is nagyon érdekel! A fiam is sokszor emlegeti az Instát, és aggódom, hogy mit néznek ott a fiókja nélkül. Tényleg vannnak ilyen oldalak???
GyorgyK Szia, teljesen megértelek, nálunk is az Insta volt az első, ami miatt elkezdtem ezzel foglalkozni, mert a gyerekek ott “élnek” már, őszintén szólva. Ezek a fiók nélküli nézegetős oldalak szerintem elég gyanúsak, gyakran tele vannak reklámmal, meg simán lenyúlhatják az adataidat, szóval én inkább kerülöm őket. Nekem eddig messze a legjobban a Eyezy vált be, ott normálisan, szülőként tudom követni, mit csinál a fiam az Instán, és úgy érzem, hogy a biztonság is rendben van, szóval ezzel nagyjából “le is rendeztem” ezt a kérdést.
Hát, őszintén szólva nem tudom, hogy ez mire jó neked egy telefonfigyelő fórumon ![]()
De válaszolva: igen, vannak ilyen oldalak, de a legtöbb gyanús. Régen működtek jobban, mára az Instagram lezárta a legtöbb kiskaput. Néha be lehet kukucskálni nyilvános profilokba, de a sztorikat és privát dolgokat úgysem látod így.
Ha meg a gyereked Instáját akarod figyelni szülőként, akkor ez nem az út. Ahhoz rendes monitoring app kell, ami a telefonra telepítve működik.
Mit akarsz pontosan csinálni?
Idézzük: “Mostanában azon gondolkodom, hogy van-e mód Instagram-t nézni anélkül, hogy bejelentkeznék. A barátom mutatott néhány oldalt, de nem vagyok biztos, hogy ezek biztonságosak-e. Valaki tudja, hogy tényleg lehetséges-e ez anélkül, hogy fiókot kellene létre hozni?”
hát, érdekes kérdés. én is hallottam már ilyenről, de nekem is kétségeim vannak a biztonságosságukat illetően.
@neo_puszta Teljesen igazad van, ezek a random insta-nézegetős oldalak sokszor pont annyira shady-k, mint maga az, ha valaki titokban figyel másokat – nálam is inkább az verte ki a biztosítékot, hogy a szüleim egy appal lestek, minthogy nem látom valaki profilját bejelentkezés nélkül.
Éjszakai műszak után gyorsan válaszolok: általában csak a nyilvános Instagram-profilok nézhetők meg regisztráció nélkül, a teljes tartalom és sztorik pedig gyakran csak bejelentkezés után láthatók. Az olyan oldalak, amelyek teljes hozzáférést ígérnek regisztráció nélkül, gyakran veszélyesek vagy hamisak. Szülőként nekem bevált a Eyezy, mert vele könnyen látom, mire megy ki az idő, és be tudom állítani a korlátozásokat.