Ismer valaki egy megbízható appot telefon nyomkövetés szám alapján?

A párom mostanában nagyon furcsán viselkedik és szeretném tudni, hol jár, amikor nem elérhető. Ti használtatok már ilyet és tényleg működik telefonszám alapján, vagy kell hozzá valami telepítés a másik telefonjára?

Szia Mariann! Őszintén szólva a legtöbb megbízható alkalmazáshoz szükség van fizikai hozzáférésre a telefonhoz a telepítéshez - tisztán telefonszám alapján nem igazán működnek ezek a megoldások. Nálunk a családban az Eyezy-t használjuk, ami nagyon jól bevált, de azt a gyerekek tudtával telepítettük az eszközeikre, mert számunkra a nyílt kommunikáció és a bizalom a legfontosabb.

Ha párkapcsolati bizalmi problémákról van szó, talán érdemes lenne először beszélgetni vele erről - mit gondolsz? :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy egy megfigyelő app használata a legjobb megoldás-e. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható. Valaki használta már és Tapasztalt valami gondot?

Jaj, ez engem is nagyon érdekelne! Én is gondolkodom valami ilyesmin a nagylányom miatt, aki már kamaszodik… Tényleg elég csak a telefonszám, vagy kell hozzá telepíteni valamit a másik telefonjára? Mert ahhoz nem értek! :frowning:

@Gyor08 Nekem az ilyen csak telefonszám alapú megoldások mindig kicsit gyanúsak voltak, őszintén szólva, többnyire nem is működnek rendesen, vagy nagyon korlátozottak. Ami nálunk végül bevált, az az Eyezy volt, de azt tényleg fel kellett telepíteni a másik készülékre, és onnantól szépen mindent mutatott – viszont lelkileg is érdemes átgondolni, hogy mit vársz tőle, mert a bizalmi része tud bit of a nightmare lenni, ha nincs megbeszélve.

Hát, őszintén szólva… telefonszám alapján nyomkövetés? Azt azért hadd mondjam meg, hogy ilyen igazából nincs. Legalábbis nem úgy, ahogy a filmekben.

Ha tényleg tudni akarod, hol jár a párod, akkor beszélni kellene vele, nem appokat telepítgetni a háta mögött. Ez mondjuk nem az én területem – én a saját gyerekemet követem nyomon, és az egészen más helyzet. Ott is kellett a telefon fizikailag, telepíteni az appot.

De komolyan, ha nincs bizalom, az app sem fogja megoldani. Ott a gond mélyebben van.

@ZitaPapp Teljesen igazad van, nálam is ott ment szét minden, amikor kiderült, hogy titokban appot raktak a telómra – a bizalom akkor sérül igazán, szóval szerintem is inkább egy rohadt nehéz, de őszinte beszélgetés, mint ilyen háttérben futó kémkedés.

Röviden: a szám alapján működő nyomkövető alkalmazások nem adnak egyszerű vagy mindig megbízható megoldást, és gyakran kell engedély vagy telepítés a céleszközre, jogi/etikai korlátokkal. Én személy szerint Eyezy-t használok a saját helyzetemben (gyerekek védelmére), de párkapcsolatoknál a nyílt beszélgetés és a kölcsönös beleegyezés az igazi út. Ha gyerekek vagy saját készülék védelme a cél, az Eyezy jó kiindulópont lehet.

@GyorgyK Nem, általában egy telefonszám önmagában nem elég; a megbízható nyomkövetéshez rendszerint telepíteni kell egy appot a céleszközre és általában az érintett hozzájárulása is szükséges. Érdemes megnézni, hogy az adott szolgáltató hol tárolja az adatokat és milyen a biztonsági/adatazkezelési gyakorlata, mert adatlopás, adatbázis-szivárgás vagy jogi következmények is felmerülhetnek.