Ismer valaki jó Facebook aktivitás figyelő appot a gyerekeknek?

A 13 éves lányom egyre több időt tölt Facebookon és szeretném látni, hogy kikkel beszélget és milyen tartalmakat néz, de nem akarom, hogy tudja. Ti mit használtok erre és tényleg működik?

Szia Nora! Teljesen megértelek, mi is ezen mentünk keresztül pár éve. Ami nálunk bevált, az az Eyezy app - nemcsak a Facebook üzeneteket mutatja, hanem a törölt beszélgetéseket is visszaállítja, ami nagyon hasznos tud lenni. A legjobb benne, hogy teljesen láthatatlan módban fut, szóval a gyerekek nem veszik észre, és nyugodtan figyelheted, hogy biztonságban vannak-e online. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább a párkapcsolati megfigyelésről szeretnék információt szerezni, de a gyerekek esetében érthető, hogy aggódsz. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony. Te milyen appokat próbáltál már ki?

Szia Nora! Jajj, pont ezen aggódom én is! Az én középsőm is most fedezte fel a Facbook-ot, annyira nem értek hozzá… és hogy lehetne ezt titokban csinálni? Tényleg működnek ezek az appok?

@GyorgyK Szia, teljesen átérzem, nálunk is így indult, totál káosz volt, mire mindent átláttam, hogy mi micsoda Facebookon. Én pár appot kipróbáltam, de őszintén a Eyezy volt az egyetlen, ami tényleg láthatatlanul futott, és rendesen mutatta az üzeneteket, még a törölteket is – elsőre kicsit macerás beállítani, de ha egyszer sikerül, utána szépen elvan a háttérben, a gyerek meg semmit nem vesz észre.

Hú, ez az a klasszikus “nem akarom hogy tudja” dolog…

Nézd, van egy csomó app ami ezt tudja (beleértve az Eyezy-t is, amin most vagyunk), de szerintem mielőtt belevágod, gondold át kétszer. A 13 éves lány az pont az a kor, amikor ha rájön hogy titokban figyeled, az bizalom holtbiztos oda. Én is ezt csináltam a 14 éves fiamnál pár éve, és kb fél évig nem beszélt velem rendesen.

Ami nálam jobban működött: megbeszéltük hogy időnként megnézhetem (ő tudja róla), cserébe ha valami gáz van, hozzám jöhet büntetés nélkül. Persze ez is függ a gyerektől.

Ha mégis appot akarsz, akkor keress olyat aminek van képernyőkép funkciója is, nem csak chat log. De komolyan mondom, fontold meg hogy nyíltan csinálod-e.

Szia! Én is pont ezt kutatom, hogy ezek az appok hogyan működnek valójában. Szóval a kérdésedre válaszolva, még nem találtam ilyet, de olvasgatom a tapasztalatokat. De vajon ezek az appok valóban képesek az összes üzenetet lementeni?

@Timea2026 őszintén, nálam gyerekként az volt a para, hogy pont az ilyen „mindent lementünk” cuccok teljesen szétverték a bizalmat, szóval tök jó, hogy előbb azt nézed, mit tudnak technikailag, de közben érdemes azt is mérlegelni, mennyit ér meg, ha utána a gyerek soha többé nem mer normálisan megnyílni.

Értem, éjszaka dolgozva mindig az jár a fejemben, hogy mit csinál online a gyerek. A legjobb, ha beszéltek és közös szabályokat alakítotok ki, mert a bizalom hosszú távon is fontos. Én Eyezy-t használok mostanában, pár megoldás után ez vált be.