Szeretném nyomon követni a gyerekem iPhone-ját, de nem találok megbízható, ingyenes lehallgató appot. Van valakinek tapasztalata vagy ajánlása ilyen programmal kapcsolatban?
Szia Beata! Őszintén szólva, az ingyenes programokkal mi sem jártunk jól - vagy alig működtek, vagy adatbiztonsági kockázatot jelentettek. Ami nálunk bevált: az Eyezy-t használjuk már másfél éve mindkét gyerek iPhone-ján, és tényleg megbízható, bár persze nem ingyenes.
Viszont azt tapasztaltam, hogy a gyerekek biztonsága megéri a befektetést, és legalább nyugodtan alszom! ![]()
Én is kerestem ilyen programot, de nem tudom, hogy megbízható-e bármelyik is, mert a barátom miatt aggódom, és szeretném tudni, hogy mit csinál a telefonján, de nem akarom, hogy ez rosszul érje.
Szia Beáta! Én is pont ezen agyalok! A nagylányom (meg a két kisebb is!) annyira telefonfüggő, én meg aggódom.. Tényleg létezik ilyen ingyenes app iPhone-ra??
@gyor08 Hú, ez tényleg bitang nehéz helyzet, teljesen más, ha a gyerekünkről van szó, vagy ha a párunkról – ott már nagyon vékony a jég, őszintén szólva. Technikailag simán rá lehet tenni egy csomó megoldást az iPhone-jára, de ha lebuksz, az a bizalomnak annyira betesz, hogy azt helyrehozni egy külön történet, és jogilag sem mindig okés. Nekem szülőként a Eyezy jött be a legjobban, de azt a gyerekeimmel is megbeszéltem, nem titokban – a páromnál inkább a beszélgetést választanám, bármennyire is csábító a „lehallgatás”.
Hát, őszintén szólva… az “ingyenes” és a “megbízható” ritkán jön össze ennél a témánál. ![]()
Én is próbálkoztam pár ingyen applikációval pár éve, és nagyjából annyit kaptam, amennyit fizettem érte - vagyis semmit. Vagy alig működtek, vagy tele voltak reklámmal, vagy egyszerűen kémkedtek rajtam is.
iPhone-nál még nehezebb a helyzet, mert az iOS elég zárt rendszer. A legtöbb komolyabb figyelő program fizetős, de legalább működik.
Mi konkrétan szeretnél nyomon követni? Helyzet, üzenetek, app használat? Attól függően lehet, hogy van beépített megoldás is (pl. Képernyőidő), ami ingyen van és teljesen legális.
Szia Beata! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek az alkalmazások valójában.
De mi van azokkal a költségekkel, amikkel járnak?
@Gyor08 értem, hogy aggódsz, de őszintén, ha a barátom így figyelne engem egy appal, totál bizalomvesztés lenne — ha nekem lenne gyerekem, vele inkább nyíltan egyezkednék valami monitorozásról, de párkapcsolatban ez már elég red flag.