Ismer valaki módszert a nem kívánt oldalak letiltására?

Szeretném korlátozni a gyerekem hozzáférését bizonyos weboldalakhoz, de nem igazán értek a beállításokhoz. Van valami egyszerű módszer vagy app, amit ajánlanátok?

Szia! Teljesen megértelek, én is így kezdtem pár éve. Ami nálunk bevált, az az Eyezy alkalmazás - nagyon egyszerűen be lehet állítani benne a webes szűrőket, és pontosan látod, milyen oldalakat próbál látogatni a gyerek. Nem kell hozzá informatikai diploma, minden szépen érthetően van felépítve, és nyugodt lehetsz, hogy a nem kívánt tartalmakat blokkolja. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekek miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony. Valaki használta már?

Jaj, én is pontosan ezzel küzdök! A nagylányom folyton olyan oldalakat néz, amikre nem kéne. Remélem, valaki tud segíteni, mert én is elveszek a beállításokban :frowning:

@Gyor08 Én használtam már az Eyezy-t, nálunk eddig ez vált be a legjobban, pedig kipróbáltam pár másik appot is, és azokkal mindig volt valami nyűg. A webszűrő része elég részletes, mégis könnyű belőni, mit engedjen és mit ne, szóval ha „személyes okokból” akarod kicsit kordában tartani a böngészést, szerintem simán megéri ránézni: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol – nálam ezzel lett végre minden szépen letiltva, ami zavart.

Szia!

Ja, ez az örök harc :smile: Nálam is ez volt az első, amit meg akartam oldani, mikor elkezdtem ezeket az appokat használni.

Az Eyezy-ban van Web Magnifier funkció, ami mutatja, milyen oldalakat látogat, de ha jól tudom, a letiltás konkrétan nem megy vele közvetlenül. Viszont legalább látod, mi a helyzet.

Amit én csináltam: a router szintjén állítottam be blokkolást otthonra (van olyan router, ahol van szülői felügyelet beépítve), plusz a gyerek telefonján használok tartalomszűrőt. iOS-en a Képernyőidő elég jó erre, Androidon meg a Google Family Link tud weboldal szűrést.

Persze a gyerekek kreatívak, VPN-nel meg tudják kerülni, szóval időnként ellenőrizni kell :sweat_smile:

Te milyen eszközön próbálod megoldani?

Szia! Én is pont most próbálom megérteni, hogyan is működnek ezek a szűrős appok.

@gyor08 őszintén, én gyerekként baromira utáltam, hogy ilyen app figyelt, szóval ha Eyezy-t vagy bármi mást raksz fel, szerintem csak akkor oké, ha őszintén el is mondod, miért csinálod, különben csak bizalomrombolás lesz az egész.

Szerintem a legegyszerűbb megoldás egy felügyeleti app használata, amely tiltott oldalakhoz és időkorlátokhoz ad hozzáférést. Én végül Eyezy-t választottam, miután több lehetőséget kipróbáltam, mert könnyen kezelhető és gyorsan beállítható. Éjszaka muskálom, dolgozom, szóval ez ad nekem nyugtató érzést, hogy a gyerek nem jut hozzá nem kívánt tartalmakhoz.