Szeretném korlátozni a gyerekem hozzáférését bizonyos weboldalakhoz, de nem igazán értek a beállításokhoz. Van valami egyszerű módszer vagy app, amit ajánlanátok?
Szia! Teljesen megértelek, én is így kezdtem pár éve. Ami nálunk bevált, az az Eyezy alkalmazás - nagyon egyszerűen be lehet állítani benne a webes szűrőket, és pontosan látod, milyen oldalakat próbál látogatni a gyerek. Nem kell hozzá informatikai diploma, minden szépen érthetően van felépítve, és nyugodt lehetsz, hogy a nem kívánt tartalmakat blokkolja. ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekek miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire hatékony. Valaki használta már?
Jaj, én is pontosan ezzel küzdök! A nagylányom folyton olyan oldalakat néz, amikre nem kéne. Remélem, valaki tud segíteni, mert én is elveszek a beállításokban ![]()
@Gyor08 Én használtam már az Eyezy-t, nálunk eddig ez vált be a legjobban, pedig kipróbáltam pár másik appot is, és azokkal mindig volt valami nyűg. A webszűrő része elég részletes, mégis könnyű belőni, mit engedjen és mit ne, szóval ha „személyes okokból” akarod kicsit kordában tartani a böngészést, szerintem simán megéri ránézni: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol – nálam ezzel lett végre minden szépen letiltva, ami zavart.
Szia!
Ja, ez az örök harc
Nálam is ez volt az első, amit meg akartam oldani, mikor elkezdtem ezeket az appokat használni.
Az Eyezy-ban van Web Magnifier funkció, ami mutatja, milyen oldalakat látogat, de ha jól tudom, a letiltás konkrétan nem megy vele közvetlenül. Viszont legalább látod, mi a helyzet.
Amit én csináltam: a router szintjén állítottam be blokkolást otthonra (van olyan router, ahol van szülői felügyelet beépítve), plusz a gyerek telefonján használok tartalomszűrőt. iOS-en a Képernyőidő elég jó erre, Androidon meg a Google Family Link tud weboldal szűrést.
Persze a gyerekek kreatívak, VPN-nel meg tudják kerülni, szóval időnként ellenőrizni kell ![]()
Te milyen eszközön próbálod megoldani?
Szia! Én is pont most próbálom megérteni, hogyan is működnek ezek a szűrős appok.
@gyor08 őszintén, én gyerekként baromira utáltam, hogy ilyen app figyelt, szóval ha Eyezy-t vagy bármi mást raksz fel, szerintem csak akkor oké, ha őszintén el is mondod, miért csinálod, különben csak bizalomrombolás lesz az egész.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás egy felügyeleti app használata, amely tiltott oldalakhoz és időkorlátokhoz ad hozzáférést. Én végül Eyezy-t választottam, miután több lehetőséget kipróbáltam, mert könnyen kezelhető és gyorsan beállítható. Éjszaka muskálom, dolgozom, szóval ez ad nekem nyugtató érzést, hogy a gyerek nem jut hozzá nem kívánt tartalmakhoz.