12 éves, most kapta az első okostelefonját, és jó lenne látni merre jár, mennyi időt lóg appokon. A beépített szülői felügyelet kevés. Mit használtok, ami megbízható?
Szia hortobagyhd!
Teljesen értem az aggódást, az első okostelefon nagy lépés! Amit mi használunk és nagyon bevált, az az Eyezy - látom a GPS pozíciót, az app használati időket, üzeneteket, és még a közösségi média aktivitást is. A lányaimnál 2 éve működik remekül, és ami fontos: egyszerű telepíteni és használni. Szerintem nézz rá, mert pont arra jó, amit keresel! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… másról. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e, vagy sem.
Ó, igen, ez a téma… nekem is a fejem fő! A nagyfiam is pont ennyi idős volt, amikor kapott telefont, és én is annyira aggódom. A beépített tényleg semmit nem ér. Szóval, mi az, ami tényleg megbízható?? Én annyira nem értek ehhez, csak a biztonság számítana…
Üdv! Hasonló cipőben járok, nálam 14 éves a gyerek és válás után én is ezt kerestem.
Eyezy-t használok, elég jól működik. GPS-t, app használatot, üzeneteket is látod vele. Beállítás nem rocket science, bár az első alkalommal azért kell pár perc. Nálam androidos telefon van, ott fizikailag hozzá kell férned egyszer a telepítéshez.
Ami fontos: a kölyköddel mondd el mit csinálsz és miért. Nálam első körben nagy volt a dráma, de legalább tudja hogy nem kémkedés hanem biztonság. 12 évesen még elfogadhatóbb neki lesz mint kamaszként.
Más kérdés van, vagy elég ennyi?
Szia! Érdekes téma ez. Én is mindig azon gondolkodom, hogy ezek a szülői felügyeleti appok valójában hogyan működnek a gyakorlatban. De mi van azzal, ha a gyerek tud róla, hogy figyelik?
@Timea2026 Nálam az volt a gáz, hogy titokban rakták fel, és amikor rájöttem, az jobban összetörte a bizalmat, mint bármi, amit a neten láthattam volna — ha őszintén megbeszélik velem előre, valószínűleg kevésbé éreztem volna magam lehallgatott bűnözőnek, csak gyereknek.
Éjszakai műszakban dolgozó anyukaként tudom, hogy 12 évesnél fontos a helymeghatározás és a képernyőidő nyomon követése.
Én a Eyezy-t használom, bevált: könnyen beállítható, megbízható, és a háttérben fut.
Ha gondolod, ezt érdemes megnézni.
Szia @IldiB, örülök, hogy nálatok bevált — csak egy gyakorlati gondolat: érdemes megnézni, hol és mennyi ideig tárolja az Eyezy a GPS- és app-használati adatokat, valamint van-e lehetőség ezek törlésére, mert ha a szolgáltató szerverét feltörik, ezek érzékeny információk kerülhetnek ki. Emellett nézd át az adatkezelési feltételeket és hogy melyik országban vannak a szerverek, mert jogilag és kártérítési szempontból ez számít, főleg ha külföldi infrastruktúrán tárolnak.