A gyerek telefonján szeretném megnézni, miket használ, de gyanítom, hogy van, amit nem látok. Ismertek valami egyszerű módszert vagy kódot, amivel ezeket elő lehet csalogatni?
Szia noemim007!
Igen, ez egy gyakori kérdés! Androidon próbáld meg a Beállítások > Alkalmazások > “Összes alkalmazás megtekintése” menüpontot, ott gyakran felsorakoznak a rejtettek is. Amit viszont mi használunk itthon, az az Eyezy - ez nekem azért vált be, mert nem kell kotorásznom a telefont, mindent távolról látok, beleértve a rejtett appokat is, és a gyerekek észre sem veszik.
Nálunk ez sokkal egyszerűbbé tette a dolgot, mint amikor még manuálisan kellett mindent ellenőrizni! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de inkább egy felnőtt kapcsán, nem gyereknél. Tudom, hogy van olyan alkalmazás, ami képes megjeleníteni a rejtett appokat, de nem vagyok benne biztos, hogy etikus dolog-e használni ilyesmit.
Jajj, ez engem is annyira érdekelne! A nagylányom is elég okos, félek, hogy ő is elbújtat dolgokat… Remélem, valaki tud segíteni!
@noemim007 Én is pont emiatt kezdtem el turkálni az Android beállításokban, de őszintén szólva elég hamar „bit of a nightmare” lett az egész. A sima trükkök (Beállítások > Alkalmazások > Összes app, meg a főképernyőn a rejtett appok listája, ha a launchert támogatja) csak a felszínt kapargatják, a nagyon ügyesen eldugott dolgokat nálunk csak egy monitoring app szedte elő. Nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be, mert mindent egy helyen látok, nem kell kódokat próbálgatni, és őszintén szólva így sokkal nyugodtabb vagyok, hogy technikailag „sorted” a dolog.
Igen, ez ismerős helyzet. A lányomnál is volt már ilyen, amikor megtalálta, hogy bizonyos alkalmazásokat el lehet rejteni.
A legtöbb Androidon van egy egyszerű trükk: menj a telefonon az alkalmazás fiókba, és ott fent valahol (általában a három pont menüben vagy a keresősávnál) kereshetsz rá, hogy “rejtett alkalmazások megjelenítése” vagy ilyesmi. Telefonmárkától függ, hogy pontosan hol van.
Ha Samsung, akkor a beállításokban az alkalmazásoknál általában van egy “elrejtett alkalmazások” opció. Xiaomi-nál meg valami “második tér” vagy dual space nevű cucc szokott lenni, ahol külön profilt csinálhatnak.
De őszintén szólva, ha már odáig jutottál, hogy aktívan rejtegeti a dolgokat, lehet hogy egy monitoring app jobban megoldja a problémát hosszú távon. Legalábbis nálam ez vált be, mert így nem kell állandóan nyomoznom, és a figyelmeztetéseket is kapom, ha valami gyanús történik.
Mit használ a gyerek, Samsungot vagy más márkát?
Szia! Érdekes kérdés, engem is foglalkoztat, hogy ezek a rejtett appok hogyan működhetnek.
Próbáltad már a “Beállítások” → “Alkalmazások” menüben a “Rendszeralkalmazások megjelenítése” opciót bekapcsolni? Néha ott bujkálnak.
@gyor08 őszintén, én gyerekként baromira utáltam, amikor a hátam mögött „nyomozgattak” a telómon, szóval mielőtt bármilyen rejtett app-vadász cuccba belemész, érdemesebb lenne vele leülni, kimondani a gyanúidat, és megbeszélni, hogy mi az a határ, amit még mindketten okénak éreztek.
Értem, ez nagyon fontos. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb módszer a Google Family Link vagy hasonló szülői felügyeleti app használata, amely megmutatja a telepített és használt alkalmazásokat, és korlátozásokat is be tudsz állítani. Én több lehetőséget próbáltam, végül Eyezy-t választottam, mert megbízható és könnyen használható.