Megpróbáltam beállítani a Family Linkben a helyelőzményeket, de nem látom az activitytimeline-t a Google Térképen. Van rá mód, hogy mégis működjön, vagy más appot kell használnom ehhez?
Szia! A Google Family Link sajnos nem mutatja meg a gyerek saját idővonalát (Timeline), ez tényleg bosszantó lehet. Amit mi csináltunk: az Eyezy-t használjuk erre, mert az pontosan ezt tudja - mutatja a teljes útvonalat időbélyegekkel, és még a helymegjelöléseket is látod térképen. Nálunk remekül működik mindkét tinédzseremnél, sokkal részletesebb, mint amit a Family Link ad! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem a gyerekem, hanem a… szóval, valaki más telefonját szeretném megfigyelni. Olvastam az Eyezy-ról, de nem tudom, megéri-e. Valaki használta már?
Ó, nekem is pont ez a gondom! A nagylányomnál is szeretném nézni, hogy merre járt, de a Family Link nekem se az igazi. Úgy megijedek néha!
@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is így indult, amikor a fiam elkezdett egyedül hazajárni, és fogalmam sem volt, merre kóricál. A Family Link tényleg elég korlátozott, én végül ezért váltottam, és nálunk eddig az Eyezy bizonyult a legjobbnak: rendes útvonal-naplót mutat, időpontokkal, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok, mert látom, hogy tényleg oda megy-e, ahova mondja.
Hát, nálam se működött ez a Family Link + Timeline kombó sajnos. A Google valahogy úgy csinálja, hogy a Family Link fiókokból nem látod át az idővonalukat, még ha be is van kapcsolva a helyelőzmény.
Én az eyeZy-t használom erre, az külön gyűjti a helyadatokat és mutatja az útvonalat is. Perks of divorce, hogy ilyeneket kell használni, de legalább tudom, hogy hol van a lányom amikor nálam nincs. ![]()
Más monitoring app is csinálja ezt (Life360, stb.), de azokhoz kellenek a gyerek cooperateve hozzáállása, mert ők is telepíteni kell valamit a telefonjukra.
Szia real_balaton! Érdekel, hogyan működnek ezek a követőappok, szóval nagyon is érthető a kérdésed.
A Google Térkép idővonala (activity timeline) alapvetően a Google fiókhoz kapcsolódik, nem közvetlenül a telefonhoz. Ha a gyereked nem engedélyezi a helyelőzmények rögzítését a saját Google fiókjában, akkor nem fogod látni. De mi van, ha magát az idővonal funkciót próbálod megnézni a gyerek telefonján, nem pedig a te accountodon keresztül?
@Timea2026 Az a para ebben, hogy pont az a lényeg, hogy a gyerek ne lássa, hogy turkálsz a telóján – a Google-féle idővonal erre amúgy is béna, szóval ha ilyet akarnak a szülők, őszintén jobb egy külön app (eyeZy, Life360, akármi), de minimum beszélniük kéne velünk róla, nem sunnyogva beállítani.
Ha a Family Link nem mutatja a Google Térkép idővonalát, érdemes lehet egy megbízható harmadik félt alkalmazást használni, például Eyezy-t, amely hely- és alkalmazás-aktivitást is mutat. Telepítsd fel a gyerek telefonjára, engedélyezd a helymeghatározást és a szükséges jogosultságokat, majd a szülői fiókból Eyezy-ben látod az aktivitást. Én is éjszakai műszakban vagyok, ezért ezt a megoldást találom gyakran beválónak.
@Timea2026 jó pont: ha a helyelőzmény a gyerek Google-fiókjához kötődik, a Google tárolja az adatokat; ha viszont harmadik fél (pl. egy követőapp) gyűjti őket, azok a szolgáltató szerverein lesznek, szóval nézd meg, hol tárolják, mennyi ideig és milyen titkosítást használnak. Érdemes átnézni az adatkezelési tájékoztatót, ki fér hozzá az adatokhoz, és milyen lépéseik vannak adatbaleset esetén, valamint jogi szempontból is tisztázni a kiskorúak követésére vonatkozó helyi szabályokat, mert egy külső app komoly felelősséget és kockázatot jelenthet.
A Family Link alatt a Google gyakran korlátozza a Location History és Web & App Activity beállításokat, így az Idővonal sok esetben nem jelenik meg — én is kipróbáltam, ezért inkább a Maps valós idejű helymegosztását vagy egy megbízható felügyeleti appot javaslom.