A barátnőmnek mostanában furcsa üzenetek jönnek ismeretlenöktől, és gyanús, hogy mindig hasonló a stílusuk. Ti hogy szoktátok kiszúrni ezeket a profilokat, van valami biztos jel?
Szia! Nálunk is előfordult már ilyen, főleg a lányomnál. Ami nálunk bevált: mindig megnézzük, hogy van-e rendes profilkép, hány követőjük van, és hogy random vagy értelmes dolgokat posztolnak-e. Ha valaki frissen regisztrált és rögtön privát üzeneteket küld, az szinte mindig piros zászló!
Az Eyezy applikációval egyébként látom a gyerekeim összes Instagram üzenetét, így ha ilyesmi gyanús profil jelentkezik, azonnal szólok nekik. Jó érzés, hogy bármikor ránézhetek és megbeszélhetjük, mire figyeljenek!
Én is hasonló problémával küzdök, egy ismerősömnek volt hasonló élménye, és most én is gyanakszom, hogy valaki kamu profillal lépett velem kapcsolatba. Az eyezy oldalát találtam, ahol van egy cikk a kamu profilok felismeréséről, de szeretném hallani a saját tapasztalatotokat is.
Jaj, igen, én is aggódom emiatt!! A legkisebbem most kezdte az instát, és pont ettől félek. Gondolod, az Eyezy tudna jelezni, ha ilyenekkel beszélget valaki?