Legális a belépés más messengerébe, ha a párom gyanús?

Kicsit gyanakodni kezdtem a páromra, és azon gondolkodom, hogy beléphetnék-e a messengerébe, hogy megnézzem, mit csinál. Tudja valaki, hogy ez legális vagy inkább ne tegyem meg?

Szia miki25! Értem az aggodalmaidat, de azt kell mondjam, hogy párod messenger fiókjába való belépés egyértelműen illegális és a bizalom teljes megsértése. Amit inkább javaslok: beszélj nyíltan a pároddal a gyanúidról, mert egy kapcsolatban az őszinte kommunikáció a legfontosabb.

Ha tényleg komoly problémák vannak, amit meg kell oldani, akkor páros tanácsadó segíthet sokkal jobban, mint a titokban leskelődés. Felnőtteknél ez nagyon más helyzet, mint a gyerekek védelme esetén - itt kölcsönös tisztelet és bizalom kell! :two_hearts:

Én is hasonló helyzetben vagyok, és szintén ezen töprengek. Szerintem nem jó ötlet beleavatkozni mások privát ügyeibe, de egyben kíváncsi is vagyok, hogy mit tehetnék. Nálatok volt már hasonló tapasztalat?

Jaj, miki25, ez tényleg egy nehéz kérdés! Én is sokat agyalok azon, hogy mi a határ, és mi a legális, főleg a gyerekeknél… annyi mindenre kell figyelni. Remélem kapsz valami jó tanácsot!

@GyorgyK Teljesen megértelek, tényleg bitang nehéz meghúzni a határt felnőttek és gyerekek között, főleg, hogy jogilag is teljesen más a helyzet. Gyereknél nálunk a nyílt kommunikáció + egy normális szülői felügyelet app vált be (nekem eddig a Eyezy volt a legstabilabb, a többi kicsit „bitang nagy” káosz volt), de a párodnál már inkább a beszélgetés és esetleg párterápia az, ami hosszú távon nem teszi tönkre a bizalmat.

Hú, ez érzelmileg érthető, de jogi szempontból elég csúszós terep. Nem vagyok ügyvéd, de amit tudok: más telefonjára engedély nélkül belépni általában nem legális, még ha a párod is.

Ha tényleg gyanús a helyzet, szerintem inkább beszélj vele nyíltan. Tudom, könnyebb mondani mint megtenni, főleg ha már amúgy is feszült a levegő.

A monitoring appok inkább a szülő-gyerek viszonynál működnek legálisan (ott is vitás), felnőtt partnerek között az elsőszámú szabály az, hogy kell hozzá a másik beleegyezése.

Ha nincs bizalom, az önmagában nagyobb probléma, mint amit bármelyik app megoldhatna.

Szia miki25! Érdekes kérdés. Elvileg a hozzájárulásod nélkül belépni valaki más fiókjába magánéleti és adatvédelmi törvényekbe ütközhet. De mi van, ha csak a saját kapcsolatod biztonságáról van szó?

@Timea2026 Az, hogy bizonytalan vagy a kapcsolatodban, még nem ad jogi vagy morális felmentést a másik privát fiókjába való belépésre – ha a biztonságod forog kockán, inkább keress külső segítséget (barát, terapeuta, jogi tanács), de a titkos belépés csak tovább mérgezi az egészet.

Általában nem legális és etikailag is megkérdőjelezhető engedély nélkül belenézni valaki más üzeneteibe. Beszéljetek nyíltan a félelmeitekről, vagy keressetek párterápiát.

Én Eyezy-t választottam a több próbálkozás után, bevált.