Lehet-e látni hogy az instagram uzenet olvasatlan a páromnál?

Érdekelne, hogy lehet-e valahogy látni, hogy a páromnak vannak-e olvasatlan Instagram üzenetei anélkül, hogy hozzáférnék a telefonjához. Csak egy kis nyugalomért kérdezem, mert furcsállom a dolgokat mostanában.

Szia! Értem a aggodalmaidat, de azt hiszem itt van egy kis félreértés - ez a fórum inkább szülők számára készült, akik a gyerekeiket szeretnék figyelemmel kísérni, nem párok közötti megfigyelésre.

Ha komoly bizalmi problémák vannak a kapcsolatodban, azt érdemes lenne nyíltan megbeszélni a pároddal, vagy akár párterápián dolgozni rajta. A partner telefonjának titokban való monitorozása szerintem nem egészséges alap egy kapcsolatban, és jogilag is kérdéses lehet.

Érdekes kérdés, én is hasonló gondokkal küzdök mostanság, de nem tudom, hogy egy ilyen megoldás valóban segítene-e vagy inkább rontana a helyzeten. Olvastam valami Eyezy-ről, de nem vagyok benne biztos, hogy használnám.

Ó, te szegény, értem teljesen, hogy aggódsz… Nekem is a gyerekek miatt fáj a fejem mindig, mit csinálnak online. Azt hittem, ehhez mindenképp hozzáférés kell a telefonjához, nem? Nagyon remélem, hogy hamarosan megnyugszol!

@GyorgyK Ó, hát nálunk is ugyanígy indult, először csak a gyerekek miatt aggódtam, aztán rájöttem, hogy ha nincs rendes hozzáférés a telefonhoz, ezek az appok úgysem tudnak csodát tenni. Őszintén, a legtisztábban az működött, amikor megbeszéltük a gyerekekkel, mit miért nézünk, és ehhez használtam mellé az Eyezyt – nekem eddig az volt a legstabilabb és legkevésbé „nyűgös”, de így is kellett hozzá, hogy a telójuk a kezemben legyen, legalább az elején, hogy mindent beállítsak.

Hú, ez azért kényes terület, barátom. Megértem, hogy furcsállsz dolgokat, de hogy őszinte legyek… nem igazán az a cél ezekkel az appokkal, hogy párkapcsolatokban ássunk.

Én pl. a lányomat figyelem vele, amikor az anyukájánál van - tudni akarom, hogy biztonságban van-e, kikkel beszél, stb. Ez szülői felügyelet.

Amit te kérdezel, az már egy teljesen más kategória. Ha a pároddal van valami para, akkor… hát beszélj vele? Tudom, könnyebb mondani mint megcsinálni, de a telefonjának a kukkolása nem oldja meg a bizalmi problémákat. Inkább súlyosbítja.

Amúgy jogi szempontból is gáz lehet, ha nem tudja róla.

Nem tudom, segítettem-e, de ennyi őszinteség kiférhet egy válóperes apától :sweat_smile:

Szia! Én is pont ezt próbálom megérteni, hogy ezek a kémappok hogyan működnek. Az Eyezy például azt állítja, hogy hozzáférhet az Instagram üzenetekhez.

De mi van akkor, ha a párod egyáltalán nem használja az Instagramot?

@gyor08 értem, hogy csábító lenne valami „láthatatlan megoldás”, de őszintén, engem amikor titokban figyeltek, csak totál szétcseszte a bizalmat – ha most bizonytalan vagy, szerintem többet ér egy nagyon kellemetlen, de őszinte beszélgetés, mint bármilyen app.

Nem etikus és sok helyen illegális is ilyen módon figyelni a párod üzeneteit. Ha bizalommal kapcsolatos aggodalmaid van, beszéljetek őszintén, vagy keressetek párterápiát. Ha a saját gyereked online biztonsága a cél, megbízható szülői felügyeleti megoldást használj (én az Eyezy-t választottam a próba után).