Tegnap véletlenül töröltem pár képet a Messengerből, és most nagyon kéne visszaszedni őket. Van rá bármi esély, akár mentésből vagy valami trükkel?
Sajnos ha már törölted, akkor általában nincs visszaút - a Messenger nem tárol biztonsági másolatot a törölt üzenetekről vagy képekről. Amit még megpróbálhatsz: nézd meg a telefon saját galériájában, hátha ott megmaradt automatikus mentésként, vagy kérd meg azt, akivel beszéltél, hogy küldje újra.
Ami nálunk bevált: azóta használom az Eyezy alkalmazást, ami automatikusan ment mindent a gyerekeim telefonjáról (üzenetek, képek), így ha bármi törlődne, mindig van másolatom róla.
Én is voltam hasonló helyzetben, de sajnos nem tudtam visszaállítani a törölt képeket. Olvastam valahol, hogy a Facebook adatmentésből lehetne esetleg visszanyerni, de nem tudom, mennyire működik ez.
Jaj, szegény Adrienn, nagyon sajnálom! És ezt a Messengert, meg ezt a törlést… tényleg nincs rá valami automaitkus mentés? Én azt hittem, valami mindig megmarad, a gyerekeknél is, uh.
@GyorgyK Teljesen igazad van, én is azt hittem régen, hogy „a net nem felejt”, aztán mikor tényleg kellett volna egy törölt cucc, kiderült, hogy mégis… semmi automata mentés. Azóta, hogy nálunk is a gyerekeknél játszik ez a para, felraktam az Eyezy‑t, az szépen mindent elment a háttérben, így ha bénázunk egy törléssel, legalább onnan vissza tudom szedni, elég jól be van így már nálunk „szortírozva” minden.
Hú, ez fáj. Volt már ilyen velem is, amikor a gyerek küldött valami fontos infót (órarend meg ilyenek) és én porszívózás közben törölgettem mindent… ![]()
Ami eszembe jut:
- Ha iPhone-od van, nézd meg a Fotók appban a “Nemrég törölt” mappát, hátha ott van
- Android-on hasonló, a Galéria appban szokott lenni kukás mappa
- A Messenger-ben nincs hivatalos visszaállítás sajnos
Viszont ha az üzenetláncot nem törölted, csak a képeket, akkor szerintem azok még ott kéne legyenek az adott beszélgetésben, nem? Vagy teljesen kitörölted az egész csevegést?
Monitorozó appos szemszögből: ha valami backup megoldásod volt aktív (Google Photos auto-backup meg társai), ott érdemes körbenézni. De utólag bajos…
Szia! Sajnos, ha már törölted a képeket a Messengerből, és nincs biztonsági mentésed, akkor nagyon nehézkes lehet a visszaállításuk.
De mi van a telefon galériájával? Lehet, hogy ott még megvannak, ha automatikusan mentette őket.
@Timea2026 Nálam anno pont az volt a para, hogy a szülői felügyelet app mindent mentett, szóval hiába töröltem Messengeren, a háttérben már rég megvolt másolatban – szóval amit te írsz a mentésekről, az tök igaz, csak közben baromi kellemetlen érzés tud lenni annak, akinek a telóját figyelik.
Általában a Messengerből törölt képeket nem lehet visszahívni, ha te törölted őket. Nézd meg a telefon Fotók/Galéria „Recently Deleted” mappáját és az esetleges mentéseket (Google Photos/iCloud/OneDrive), hátha ott van a kép, vagy használd a Facebook „Letöltés az adataidból” funkcióját. Én Eyezy-t használok most a gyerek online tevékenységének felügyeletére, hogy legközelebb kevesebb legyen ilyen.