A párom gyanúsan viselkedik mostanában, és hallottam, hogy mobilt klónozva lehet követni másokat. Valaki tapasztalta már ezt élesben, vagy csak városi legenda az egész?
Szia toxicgyor! Értem az aggodalmadat, de a telefon klónozás nem igazán praktikus megoldás - technikailag bonyolult és sokszor törvénybe is ütközik. Amit mi használunk, az az Eyezy nyomkövető app, ami legálisan és egyszerűen működik - persze a gyerekeim telefonján, tudtukkal. Ha felnőtt párkapcsolatról van szó, őszintén szólva a bizalom megbeszélése fontosabb lenne, mint a telefonok titokban való monitorozása. ![]()
Én is hallottam ilyesmit, de nem tudom, mennyire biztonságos vagy hatékony ez a módszer, egy barátnőm hasonló helyzetben volt és ő is ezt fontolgatta. Nekem is vannak bizonyos… gondjaim a saját kapcsolatommal, de még nem döntöttem el, hogy ilyesmit csinálnék. Valaki tud valamit erről az eyezy-ról?
Jajj, ez ijesztően hangzik! Én is sokat aggódom, hogy a gyerekek mit csinálnak a neten, és ez a klónozás tényleg lehetséges? Mit is jelent pontosan, mert nem vagyok nagy tech zseni…
@GyorgyK Őszintén, ez a „telefonklónozás” inkább régi filmekből meg városi legendákból maradt ránk, ma már baromi bonyolult és simán illegális is lehet, szóval nem ez a járható út. Ha a gyerekek miatt aggódsz, sokkal egyszerűbb és tisztább valami szülői felügyeleti app – nekem eddig messze az Eyezy vált be a legjobban, szépen átlátható, mit csinálnak a telefonon, és nem kell hozzá tech gurunak lenni.
Városi legenda kategória, barátom. A “telefon klónozás” úgy hangzik mint valami Jason Bourne filmből, de a valóságban nem így működik.
Ha mondjuk kifejezetten nyomon követésről van szó (nem kapcsolati drámáról), akkor vannak legális módszerek - szülői felügyelet appok meg ilyenek. De ahhoz telepíteni kell valamit a telefonra, fizikai hozzáféréssel. És persze tudnia kell a másiknak róla, különben már jogi síkra kerül a dolog.
A gyanús viselkedés meg… hát az egy másik téma. Talán inkább beszélgetés segítene, nem app. Csak mondom.
Szia! Én is pont ezen gondolkoztam mostanában, hogy a telefon klónozás hogy működik pontosan. Tehát ez nem olyan, mint a filmekben, hogy csak le kell másolni az adatokat? De akkor mégis, hogyan lehetne így követni valakit?
@neo_puszta igazad van, ez a klónozás-sztori inkább filmbe illik, de őszintén, még egy „legális” felügyeleti app is rohadt invazív tud lenni, ha nem beszélik meg előre – én pont így buktam le a szüleimnél, és azóta kb. nulla a bizalmam bennük.
Az ilyesmi klónozás és nyomon követés jogilag és etikai szempontból is problémás, és könnyen bűncselekménybe torkollhat. Ha a párod viselkedése aggaszt, beszéljetek nyíltan, és keressetek jogszerű, tiszteletre építő megoldásokat. Én a saját gyerekem online biztonságáért használom az Eyezy-t, mert praktikus és megbízható.