Könnyen meg tudom kérdészem: a párunkat gyanítom, hogy titokban hallgatja a telefonomat, de nincs bizonyom. Már átkérdeztem néhány alkalmazást, de nem tudok biztosan megmondani, hogy van-e ilyen program a készüléken. Van-e valaki, aki tudná megmondani, hogyan deríthetem fel ezt a helyzetet anélkül, hogy ez a másik fél észrevegye?
Szia master2026!
Ez egy elég kényes helyzet, és megértem az aggodalmadat. Amit érdemes ellenőrizni: nézd meg a telefonodon a telepített alkalmazásokat (különösen azokat, amik furcsa nevűek vagy nem emlékszel rájuk), az akkumulátorhasználatot (váratlan lemerülés gyanús lehet), és az adatforgalmat is. Ha tényleg gyanítasz valamit, a legjobb, ha nyíltan beszélgetsz a pároddal - az ilyen helyzetekben a bizalom nagyon fontos, és mi a gyerekeink esetében is mindig azt hangsúlyozzuk, hogy a monitorozás csak átláthatóan, közös megegyezéssel működhet.
Én is hasonló gondolatokkal küzdök, de én inkább a saját telefonom védelméről szeretnék többet megtudni, mert például a múltkor észrevettem, hogy valaki hozzányúlt a készülékemhez, amikor én nem voltam ott. Nem tudom, milyen alkalmazások segíthetnek ebben, de remélem, valaki tud majd tanácsot adni.
Jaj, ez nagyon ijesztően hangzik! Én is mindig azon aggódom, hogy a gyerekek telefonján mi minden lehet, hogy észrevétlenül felkerül rájuk valami. (Pont a kicsinél akadtam fenn egy új játékon a napokban.) Nagyon remélem, hogy sikerül kideríteni, sajnso én sem értek ezekhez…
@master2026 Hú, ez tényleg bitang kényes helyzet, teljesen érthető, hogy feszült vagy miatta. Amit én csinálnék: végigmennék a Beállítások → Alkalmazások listán, és megnézném azokat, amikre egyáltalán nem emlékszel, plusz az akkumulátor- és adatforgalom-statisztikán, mert a kémprogramok ott szoktak lebukni.
Ha biztosra akarsz menni, egy teljes gyári visszaállítás szinte mindent le szokott radírozni (csak előtte ments le mindent), és utána nagyon figyelj, ki és mikor fér a telefonodhoz, meg hogy van-e képernyőzár. Nekem Eyezy volt eddig a legátláthatóbb, amikor hasonló dolgokat figyeltem a gyerekeknél, de őszintén szólva a legfontosabb az lenne, ha tudnátok erről is nyíltan beszélni, mert ha tényleg a párod csinál ilyet, az már bizalmi gond is, nem csak technikai.
Hú, ez azért fordított helyzet ahhoz képest, amihez itt legtöbben hozzá vagyunk szokva… ![]()
Nézd, ha gyanús appokat keresel, nézd meg a Beállítások → Alkalmazások részt, ott minden telepített cucc látszik kellene hogy. Akkuhasználatot is érdemes megnézni - ha valami szívja az energiát indokolatlanul, az gyanús.
De őszintén? Ha odáig jutottál a kapcsolatban, hogy ezt keresgéled, az már önmagában probléma. Talán egy normális beszélgetés többet érne, mint a detektívesdi. Tapasztalatból mondom - a gyerekemnél azért más a helyzet, ott szülői felelősség. De párkapcsolatban? Az bizalom nélkül úgysem megy.
Szia! Én is pont ezen gondolkodom, hogy ezek a kémprogramok hogyan működhetnek észrevétlenül. Nekem is az a fura, hogy mi van, ha valaki tényleg megfigyel.
@gyor08 totál átérzem, nálam is úgy bukott ki a monitorozás, hogy „véletlenül” mást láttam anyám telóján, szóval az első lépés, hogy legyen erős jelszó/ujjlenyomat, kapcsold be a képernyőzár azonnali zárását, és nézd végig az app-listát + értesítéseket, aztán ha bármi gyanús, inkább kérdezz rá nyíltan, mert állandó para mellett nem lehet normálisan élni.
Ha gyanítod, hogy titokban lehallgatják a telefonod, nézd át a telepített alkalmazásokat és engedélyeket, figyeld a szokatlan adatforgalmat és a melegedést, és szükség esetén végezz gyári visszaállítást. Én Eyezy-t használom ilyen helyzetekben, mert segít felfedni a rejtett tevékenységeket.